Ionela Prodan a murit. Carieră de excepție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ionela Prodan a decedat, luni seară.

Celebra interpretă de muzică populară Ionela Prodan se afla în stare gravă la Spitalul Elias din București, după ce a fost internată pe 21 martie. În vârstă de 70 de ani, Ionela Prodan suferea de cancer la pancreas.

Originară din Dăbuleni, cunoscuta interpretă de muzică populară Ionela Prodan a urmat la Universitatea din Craiova cursurile a două facultăţi, Cetatea Băniei fiind locul ei de formare intelectuală, dar şi ca interpret al cântecului popular, ajungând cunoscută şi în afara României.

La Universitatea din Craiova a absolvit cele două facultăţi: Istorie – Geografie şi Istorie – Filosofie. La Ediţia a II-a a Festivalului „Maria Tănase“ din Craiova (1970) a primit Marele Premiu al Festivalului și în studiourile Radio Craiova a realizat şi primele înregistrări muzicale. Aici a lansat primele melodii populare: „Pădure, dragă pădure“, „În pădure la Zăval“, „La Jii, murgule la Jii“.

[citeste si]

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistei Ionela Prodan la 29 noiembrie 2002 Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel