Ionel Petre: Urșii din România reprezintă o problemă reală! Viața are prioritate!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ionel Petre: Urșii din România reprezintă o problemă reală! Viața are prioritate!
Ionel Petre: Urșii din România reprezintă o problemă reală! Viața are prioritate!
Ionel Petre, lider al ALDE, a transmis un nou mesaj cu privire la situația urșilor din România.

'Urșii din România, atu sau problemă?!

Tot nu este clar că în acest moment urșii din România reprezintă o problemă reală, fie prin numărul lor, fie prin faptul că nu se mai tem, în mod natural, de oameni, fie chiar prin modul cum este gestionată specia protejată?!

Câți oameni trebuie să moară, de fapt, câți trebuie să mai moară, câte atacuri la ferme sau în gospodării, câte localități să trăiască sub teroare pentru că autoritățile și cei care își văd doar propriile interese să înțeleagă faptul că "VIAȚA ARE PRIORITATE "?!

Atașez doar câteva link-uri pentru a evidenția realitatea din mai multe zone ale țării:

https://www.facebook.com/101775676546760/posts/4112413055482982/

https://youtu.be/U9mWDUdJqbwsi din păcate astfel de exemple sunt multe.

Să lăsăm ipocrizia și să cerem celor abilitați să prioritizeze problema urșilor transformând-o în atu pentru țară, pentru oameni, pentru urși!', scrie Ionel Petre, pe pagina sa de Facebook.

Situația urșilor din România. Politicianul ALDE Ionel Petre, la DC News

Ionel Petre, lider al ALDE, a vorbit, și în cadrul unui interviu acordat DCNewsTV, și despre atacurile urșilor și pierderile de vieți omenești. 

„Cum își obțin hrana? Coboară de pe vârful de munte, din zonele împădurite către străzile de la poalele munților și din orașe, către ghenele de gunoi. Sunt multe exemplare! Tinerii masculi nu sunt primiți în arealele masculilor alfa. De aceea ne-am trezit cu urși în Călărași, prin Dâmbovița etc. E vorba de selecția naturii. Niciodată un alfa nu o să țină să crească doi, trei masculi tineri. Îi va împrăștia întotdeauna. Așa că noi trebuie să ne raportăm la capacitatea României din momentul acesta”, a spus Ionel Petre la DCNewsTV.

„Sunt animale sălbatice și, atunci când coboară în stradă, eu nu cred că vrea cineva, indiferent de cât de iubitor de animale este, nu vrea să fie atacat ca să nu spun ucis de un astfel de exemplar. Sunt animale sălbatice!”, a reiterat politicianul. 

„Nu te poți apăra de un astfel de animal”, a cotinuat Ionel Petre. „Știți că avem undeva la 20 de decese pe an din cauza urșilor?! Vorbesc de medie. La acei oameni se gândește cineva?! Trebuie să recunoaștem că, în acest moment, avem o problemă ce trebuie tranșată”, a conchis Ionel Petre. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel