Ionel Arsene: Ne aflăm în plină reabilitare a rutei care va lega Piatra Neamț de Bacău
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Ionel Arsene: Am început asfaltarea din cartierul Speranța și lucrările continuă către Piatra-Neamț
Ionel Arsene: Am început asfaltarea din cartierul Speranța și lucrările continuă către Piatra-Neamț
Strada care va lega municipiul  Piatra Neamț de limita cu județul Bacău se află în plină modernizare, precizează Ionel Arsene, președintele PSD al Consiliului Județean Neamț.

"Dragi pietreni, așa cum vă spuneam acum circa o lună, pe strada Izvoare se toarnă asfalt! Ruta este cuprinsă în amplul proiect Axa Strategică 3, care va lega municipiul reședință de județ de limita cu Bacăul.

Am început asfaltarea din cartierul Speranța și lucrările continuă către Piatra-Neamț. Așa cum m-am angajat în fața dumneavoastră, de Paște, strada Izvoare va fi „ca în palmă“! Săptămâna viitoare se va încheia etapa de asfaltare a acestei străzi, până în cartierul 1 Mai", afirmă președintele CJ. Neamț.

"De cum s-a desprimăvărat, s-au executat lucrările de betonare a rigolelor carosabile, între km 46+600 și 47+ 780. Înainte de intrarea în sezonul rece actual s-a amenajat fundația străzii Izvoare. S-au efectuat săpături, s-a făcut o completare cu strat de balast de 35 de cm și s-au realizat podețe transversale.

Proiectul „Axa rutieră strategică 3: Neamț - Bacău - Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra-Neamț - Mărgineni - Făurei - Horia - Ion Creangă - Icușești - limită județul Bacău“ are o valoare de 165,7 milioane de lei, din care 151,54 milioane de lei sunt fonduri europene", mai precizează liderul Consiliului Județean.

La Neamț, undă verde construirii noului spital județean

Plenul Consiliului Județean Neamț a votat recent  indicatorii tehnico-economici pentru construirea  noului  spital județean de urgență din Piatra-Neamț.

"Am aprobat  un proiect al tuturor nemțenilor: indicatorii tehnico-economici pentru construirea sediului nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, cu funcțiuni și tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare, proiect cu o valoare totală estimată de 3,146 miliarde lei, inclusiv TVA, din care construcții-montaj în sumă de 1,526 miliarde lei și o durată de execuție de 24 de luni.

Vezi și: Ionel Arsene, PSD Neamț: Au început studiile geotehnice pentru Drumul expres Piatra-Neamț - Bacău

Inițial, clădirea viitorului spital a fost gândită a se realiza pe amplasamentul actualei unități sanitare, dar din motive tehnice, obiective, a fost necesară relocarea. Cu sprijinul autorităților locale din Gârcina și Girov am identificat o suprafață de 16,8 hectare de teren, în vederea realizării noului spital de urgențe. Terenul a fost scos din circuitul pășunilor și introdus în intravilan, urmându-se procedurile legale de promovare a acestui obiectiv de investiții" a precizat Ionel Arsene, președintele PSD al CJ Neamț. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel