Urmărește emisiunea live
Ionel Arsene: Modernizarea Drumului Talienilor (al Vitoriei Lipan), în grafic
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Ionel Arsene pe drumul Vitoriei Lipan
Ionel Arsene pe drumul Vitoriei Lipan
Președintele PSD al CJ Neamț, Ionel Arsene, urmărește periodic investițiile de la nivelul județului, pentru a constata dacă lucrările sunt în grafic.

"În acest an, unul dintre cele mai importante șantiere din județul Neamț a funcționat pe Drumul Talienilor, DJ 209B, între Borca - Mălini și Sabasa. Cât a ținut perioada caldă am făcut mai multe vizite în zonă, pentru a vedea evoluția lucrărilor, precizează Ionel Arsene, lpreședintele Consiliului Județean Neamț.

"Pe primul tronson de pe Drumul Talienilor s-au turnat 3 straturi de beton asfaltic, s-au realizat rigolele și șanțurile betonate, s-a pus la punct drenul longitudinal în vederea eliminării apelor din zona drumului, s-au realizat podețele tubulare, casetate, gabioanele etc. Pe celălalt sector s-au montat podețele și mai este de lucrat la realizarea zidurilor de sprijin din beton, care pe alocuri vor avea înălțimi de 2,5-3 metri și se vor întinde pe o lungime de peste un kilometru. De asemenea mai este de lucru la terasamentul drumului.

Aștept asemenea miilor de nemțeni și turiști care vor circula pe acest traseu să se finalizeze lucrarea și să ne bucurăm de un drum de poveste care traversează această parte a județului. Am convingerea că Drumul Talienilor va fi o adevărată atractivitate pentru foarte mulți turiști care vor dori să meargă pe urmele Vitoriei Lipan, eroina romanului „Baltagul“.

Vezi și: Ionel Arsene, la aniversarea starețului Mănăstirii Nemțului: Să îi călăuziți pe toți credincioșii pe calea către cele sfinte

"De când conduc Consiliul Județean Neamț urmăresc îndeaproape executarea tuturor lucrărilor prin care modernizăm infrastructura rutieră și vreau să implementăm cât mai multe proiecte prin care creștem nivelul de trai din zona noastră. Consider că un județ cu drumuri bune este un județ care are potențial turistic și economic și asta îmi doresc pentru Neamț!", preciza  Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.            

Un alt proiect de investiții de interes pentru CJ Neamț este drumul județean DJ 157F, care duce către Mănăstirea Sihăstria, unde urmează să fie modernizate  două poduri. Valoarea totală alocată acestui proiect este de 2,7 milioane lei.            

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel