Ionel Arsene, la Chișinău, decizie privind  realizarea Centrului Cultural Eugen Doga
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Ionel Arsene, președintele PSD al CJ Neamț, aflat  la Chișinău a promis  mâsuri în ceea ce privește realizarea Centrului Cultural Eugen Doga.

"În cadrul  vizitei de la Chișinău a delegației oficiale pe care o conduc, am mers împreună cu domnul Ion Ceban, primarul municipiului Chișinău și maestrul Eugen Doga la clădirea pe care administrația locală dorește să o reabiliteze pentru a fi transformată în Centrul Cultural care să poarte numele compozitorului. Clădirea este monument istoric în stil neo-românesc, construită în anii 30, dar care necesită ample lucrări de consolidare și reabilitare. De aceea, alături de primarul municipiului Chișinău, voi căuta soluții pentru a sprijini, inclusiv din punct de vedere financiar, reabilitarea acestui imobil și realizarea Centrului Cultural Eugen Doga", a precizat Ionel Arsene într-o postare pe Facebook.

"Am primit cu mare onoare invitația mestrului Eugen Doga de a-l vizita, mai apoi, acasă, în „laboratorul său“, locul unde compune piesele și unde mi-a prezentat manuscrisele sale. Marele compozitor Eugen Doga are foarte multe amintiri legate de județul nostru, de Mihai Eminescu, de Veronica Micle, de Turnul lui Ștefan cel Mare. M-am bucurat că un om atât de valoros are, prin emoții și simboluri, o legătură atât de puternică cu județul Neamț.

Îi mulțumesc pentru această invitație, iar la final mi-a spus câteva cuvinte de care îmi voi aminti mereu: „în sinele fiecărui om care îi trece pragul, se află un artist“.

Sunt mândru că autoritățile locale din orașul Târgu-Neamț i-au acordat, prin hotărâre a consiliului local, Titlul de Cetățean de Onoare și că la fiecare eveniment cultural la care a fost invitat în Neamț, marele Eugen Doga a acceptat să susțină concerte.

Este un compozitor cu o prestație artistică impresionantă și sunt bucuros că am avut ocazia să îl cunosc personal", precizează Ionel Arsene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel