Ionel Arsene, la Centrul de Copii cu Dizabilități: Vom extinde unitatea pentru terapii și proceduri
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Ionel Arsene, președintele PSD al CJ Namț, la  Centrul de Recuperare pentru Copilul cu Dizabilități
Ionel Arsene, președintele PSD al CJ Namț, la Centrul de Recuperare pentru Copilul cu Dizabilități
Am fost într-o vizită de lucru la Centrul de Recuperare de Zi pentru Copilul cu Dizabilități din Piatra-Neamț, pentru că vreau să extindem această unitate, ca să poată beneficia de terapii și proceduri cât mai mulți copii cu afecțiuni neuromotorii, motorii și asociate, precizează Ionel Arsene, președintele PSD al CJ Neamț.

Consiliul Județean Neamț, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, va construi încă două corpuri de clădire, în care vor fi amenajate șase cabinete de specialitate ce vor include: un cabinet de psihologie, unul de logopedie, unul pentru consilierea părinților, unul de kinetoterapie, unul de masaj terapeutic, o sală de educație și patru grupuri sanitare.

După realizarea acestei investiții, încă 50 de copii cu dizabilități, pe lângă cei 99 de beneficiari care urmează proceduri în prezent, vor avea șansa la terapii gratuite în acest centru.

În cadrul aceluiași centru, este în derulare un proiect care vizează construcția unui bazin acoperit pentru hidrokinetoterapie, destinat copiilor cu cu afecțiuni neuromotorii, motorii și asociate. Acesta va avea o suprafață de 25 de metri pătrați, vestiare și toalete pentru fete și băieți.

Îmi doresc să le dau o mână de ajutor acestor copii și părinților greu încercați! Procedurile și terapiile sunt costisitoare și vreau ca la acest centru totul să fie gratuit. Acești copii au nevoie de personal specializat și dotări la standarde europene pentru a face progrese și pentru a duce o viață cât mai aproape de normalitate!, arată Ionel Arsene într-o postare pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel