Ionel Arsene: Drumurile de pământ, pe cale de dispariție în județul Neamț
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 26 ian 2023, 12:48
WhatsApp
"Asta îmi doresc și fac tot ce depinde de mine pentru a identifica surse de finanțare cu care să putem moderniza drumurile județene care încă nu au fost asfaltate", precizează Ionel Arsene, președintele PSD al Consiliului Județean Neamț.

"Pregătim în această perioadă la Consiliul Județean Neamț documentația pentru a intra în modernizare alte drumuri județene, care vor fi reabilitate prin Programul Național Anghel Saligny. Vorbim de investiții care vor fi realizate în comune din județ, acolo unde am identificat sectoare rutiere greu practicabile.

Modernizarea și reabilitarea căilor de circulație prinse în programul Anghel Saligny înseamnă realizarea fundației, refacerea podețelor, a drumurilor laterale, realizarea de șanțuri betonate, rigole de scurgere și o structură rutieră formată din trei straturi de asfalt. La final, fiecare sector de drum modernizat va avea semnalizare rutieră, pentru a se desfășura circulația în condiții de totală siguranță.

Comunele în care vom executa lucrările sunt Drăgănești, Timișești, Bârgăoani, Români, Făurei, Valea Ursului, Oniceni, Tupilați, Dămuc, Ion Creangă și Gâdinți. Vorbim de investiții de milioane de lei prin acest program, cu care vreau să modernizăm aproape toate drumurile de pământ din județul Neamț. În paralel modernizăm căi de rulare prin PNDL 2, fonduri europene și cu fonduri de la bugetul județului.

Reabilitarea infrastructurii rutiere nemțene si construirea unui spital judetean nou sunt prioritățile mandatului meu de președinte al Consiliului Județean Neamț", a declarat Ionel Arsene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?