Data publicării:

Ionel Arsene, CJ Neamț: S-au reluat lucrările pe drumul județean DJ 127 A Bicazul Ardelean - Tulgheș3

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Una dintre cele mai complexe investiții care se realizează în județul Neamț este pe drumul județean DJ 127A Bicazul Ardelean - Tulgheș, informează Ionel Arsene, președintele PSD al Consiliului Județean Neamț.

"Zilele trecute s-au reluat lucrările, după ce anul trecut s-au asfaltat primii kilometri din acest drum.

În prezent se intervine pentru supralărgirea părții carosabile, prin excavarea în munte pentru a realiza lățimea drumului conform proiectului, se execută ample lucrări de realizarea a zidurilor de sprijin și se lucrează la sistemul de fundație proiectat.

După realizarea lucrărilor de supralărgire și pregătire a stratului suport, va urma asfaltarea în trei straturi de mixtură asfaltică până la limita cu județul Harghita. Lățimea drumului de pământ era de 4 metri, iar după reabilitare, va ajunge la 8 metri, cu tot cu șanțuri și terasamente.

Vezi și: Ionel Arsene: Încă un pas pentru realizarea Autostrăzii Unirii A8

În afara acestor lucrări sunt în curs de execuție realizarea sistemelor de colectare a apelor de pe versanți, traversarea drumului cu poduri și podețe.

Lucrarea a început în 2021, timp în care s-au executat șase poduri, cu o lungime totală de 60 de metri liniari, 18 podețe cu diferite lungimi, de la 1 la 2,5 metri, și ziduri de sprijin etc. Pe acest drum nu a fost niciodată turnat asfalt.

Prin această lucrare reușim să punem la punct o cale de legătură cu județul Harghita, care va impecabilă", precizează liderul CJ Neamț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel