Ionel Arsene, CJ Neamț: S-au reluat lucrările pe drumul județean DJ 127 A Bicazul Ardelean - Tulgheș3
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 16 mai, 13:28
WhatsApp
Una dintre cele mai complexe investiții care se realizează în județul Neamț este pe drumul județean DJ 127A Bicazul Ardelean - Tulgheș, informează Ionel Arsene, președintele PSD al Consiliului Județean Neamț.

"Zilele trecute s-au reluat lucrările, după ce anul trecut s-au asfaltat primii kilometri din acest drum.

În prezent se intervine pentru supralărgirea părții carosabile, prin excavarea în munte pentru a realiza lățimea drumului conform proiectului, se execută ample lucrări de realizarea a zidurilor de sprijin și se lucrează la sistemul de fundație proiectat.

După realizarea lucrărilor de supralărgire și pregătire a stratului suport, va urma asfaltarea în trei straturi de mixtură asfaltică până la limita cu județul Harghita. Lățimea drumului de pământ era de 4 metri, iar după reabilitare, va ajunge la 8 metri, cu tot cu șanțuri și terasamente.

Vezi și: Ionel Arsene: Încă un pas pentru realizarea Autostrăzii Unirii A8

În afara acestor lucrări sunt în curs de execuție realizarea sistemelor de colectare a apelor de pe versanți, traversarea drumului cu poduri și podețe.

G Ad:

Lucrarea a început în 2021, timp în care s-au executat șase poduri, cu o lungime totală de 60 de metri liniari, 18 podețe cu diferite lungimi, de la 1 la 2,5 metri, și ziduri de sprijin etc. Pe acest drum nu a fost niciodată turnat asfalt.

Prin această lucrare reușim să punem la punct o cale de legătură cu județul Harghita, care va impecabilă", precizează liderul CJ Neamț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro