Ministrul Ion Ștefan a recunoscut. Radu Cristescu: Locul dvs. e la pușcărie!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
FOTO: Captură România TV
FOTO: Captură România TV
Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, a intervenit în direct la România TV după ce postul de televiziune a relatat faptul că ministrul i-a cerut premierului Ludovic Orban să scoată din fondul de rezervă al Guvernului 2,5 milioane de euro, o parte din bani fiind necesari pentru o bibliotecă județeană din Satu Mare. 

În timpul ședinței de Guvern, ministrul i-a precizat premierului Orban că banii sunt necesari pentru un spital, deși ar fi fost necesari pentru biblioteca menționată anterior, susține România TV. 

Scandal în direct cu Radu Cristescu

În loc să îi răspundă prezentatoarei Andreea Crețulescu la întrebările privind banii solicitați de la Guvern, ministrul Dezvoltării s-a certat în direct cu Radu Cristescu.

Ion Ștefan: Nu cunosc pe cineva din Satu Mare, nu știu cine e antreprenorul. Mă pun la dispoziția organelor de anchetă în seara asta, oricând, în orice clipă. Nu am împărțit cu nimeni. Nu știu. Rog organele de anchetă mâine să verifice modul în care au fost alocați acești bani. Nu s-a întâmplat așa ceva. Banii au ajuns acolo unde au fost alocați. În acea ședință de Guvern, au fost mai multe hotărâri cu privire la alocarea unor sume din fondul de rezervă. Într-adevăr, am spus, așa cum spuneți și dvs., dar hotărârea de Guvern este pentru această bibliotecă. 

Radu Cristescu: Locul dumneavoastră este la pușcărie, domnule ministru!

Ion Ștefan: Domnule, ascultați-mă puțin. Nu e nicio confuzie. În acea ședință de Guvern au fost sute de UAT-uri care au primit bani din fondul de rezervă. 

Radu Cristescu: De ce nu ați spus bibliotecă direct? De ce ați spus spital?

Ion Ștefan: Domnule, fiți mai calm. Eu mă autodenunț cu privire la escrocheria asta care spuneți dvs. că este. Ce prostii spuneți dumneavoastră la spital este cu totul și cu totul altceva. (...)

Ion Ștefan: Domnu` Cristescu, mergem amândoi mâine la DNA. În viața mea nu m-am întâlnit cu cine spuneți dumneavoastră. Ne autodenunțăm amândoi. 

Radu Cristescu: S-ar putea să plec singur de acolo. (...) Este adevărat că domnul Ludovic Orban a fost angajatul fratelui dumneavoastră acum câțiva ani la firma lui?

Ion Ștefan: Domnu` Cristescu, pe mine mă întrebați? Dom`ne, dumneavoastră sunteți dili dili domnule. Sunteți obosit domnule. Vedeți-vă de ale dumneavoastră. 

Radu Cristescu: Jaf din bani publici ați făcut. 

Care era urgența?

Întrebat de Andreea Crețulescu care era urgența, Ion Ștefan a răspuns: 

”S-au sprijinit autoritățile locale să-și achite... (...) Au fost bani și pentru spital. Am alocat bani pentru Consiliul Județean Satu Mare. (...) Biblioteca Județeană Satu Mare este o instituție publică, aparține de CJ Satu Mare. Într-adevăr, s-au alocat acești bani. Urgența era pentru echilibrarea bugetelor locale”, a completat ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan. 

Bogdan Chirieac a intervenit: Se duce toată credibilitatea

Întrebat de Bogdan Chirieac dacă s-a făcut o solicitare pentru achiziționarea unei clădiri necesare unui spital, ministrul Ion Ștefan a răspuns: 

”Nu. Unei biblioteci din Satu Mare. Domnul premier a întrebat: dom`ne e vorba despre spital... au fost discuții”, a precizat ministrul. 

Bogdan Chirieac: E limpede ca lumina zilei. Ați spus spital, e vorba de altceva. Opinia mea este ca mâine, la prima oră, să retrageți banii ăia dacă se mai poate. Nu se poate. În ședinșa de Guvern ați spus 2,5 milioane de euro pentru clădirea unui spital, Doamne ajută, și, când colo. se face bibliotecă. E clar că primul ministru a fost indus în eroare. Nu se poate. Se duce toată credibilitatea. I-ați spus spital, atunci e spital, nu e bibliotecă. Una e să ceri bani pentru spital și alta e să ceri pentru o bibliotecă. 

S-au alocat bani din fondul de rezervă și pentru Cazinoul din Constanța?

”Am greșit, dar să spunți că nu am alocat banii corect... (...) Am alocat bani și pentru Cazinoul din Constanța...”, a anunțat Ion Ștefan. 

Întrebat dacă au fost alocați bani din fonduri de rezervă pentru Cazinoul din Constanța, ministrul Dezvoltării a refuzat să răspundă și a schimbat subiectul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel