Ion Sandu, șeful ANM, avertizează. Cod Portocaliu extins
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Ion Sandu, șeful ANM, a adus vești proaste despre vreme. Începând de joi, avertizarea meteo de Cod Portocaliu de ploi va fi extinsă. 

"Din păcate, în Sud-Vest va continua să plouă. ANM a emis deja o avertizare de cod portocaliu de azi-noapte de la ora 3.00 dimineaţa până vineri la 8 dimineaţă în Mehedinţi, Caraş Severin şi Dolj. Singura veste bună este că, după expirarea acestor avertizări, nu vom mai veni cu o prelungire de încă 24 de ore. Vor fi 24 de ore, dar cod portocaliu pe cele trei judeţe, cu precipitaţii de peste 50 de litri pe metru pătrat, iar judeţele din jurul lor, Hunedoara, Timiş, Dolj şi Vâlcea vor fi sub cod galben. Mai fac următoarea precizare, codul portocaliu începe mâine dimineaţă pentru cele trei judeţe inundate, iar, din păcate, pentru 6-10 ore, mâine după-amiază, intră şi Gorjul în cod portocaliu. Debitul nu va mai ajunge la 100 de litri, dar solul este imbibat deja cu apă, trebuie multă atenţie pe partea de Sud-Vest", a declarat Ion Sandu, la ședința de la Guvern. 

Până în 1 august, la ora 03:00, este în vigoare un Cod Portocaliu de ploi torențiale. Se vor cumula local cantităţi de apă de 40-50 l/mp şi izolat peste 70 l/mp, în cursul nopţii de miercuri spre joi (30/31 iulie) în judeţul Caraş-Severin, iar pe parcursul zilei de joi, 31 iulie şi în judeţele Mehedinţi şi Dolj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel