Ion Mocioalcă: Armata României a plătit un preț greu în numele generațiilor viitoare
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, domnul deputat Ion Mocioalcă a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Veteranilor.

„Ziua Veteranilor de război, pe care o marcăm pe 29 aprilie, a devenit deja o tradiţie militară, un prilej pentru a-i omagia pe cei care au apărat cu propria viaţă valorile noastre naţionale. Cinstim astăzi dragostea de ţară, jertfa şi sacrificiul celor care au cunoscut cele mai devastatoare încleştări militare din istoria omenirii, fie că ne referim la cele Două Războaie Mondiale sau la Războiul de Independenţă.

Armata României a plătit de fiecare dată un preţ greu în numele generaţiilor viitoare. Vom păstra mereu vie amintirea sacrificiului de sânge al eroilor noştri care, pe parcursul istoriei, au făcut posibil visul Marii Uniri, devenit realitate la 1 Decembrie 1918.
Militarii români îşi fac datoria faţă de ţară şi astăzi, în teatrele de operaţiuni din diferite zone de conflict, luptând cu determinare pentru promovarea intereselor de securitate ale României, alături de aliaţii şi partenerii strategici, dar şi aici, în ţară, unde pun umărul pentru punerea în practică a măsurilor de protejare a populaţiei în contextul luptei cu pandemia de COVID19.

Cu acest prilej de sărbătoare, îmi exprim aprecierea pentru rezultatele sportive deosebite ale militarilor români, răniţi sau invalizi în urma participării la misiuni externe sau la acţiuni militare interne, care ne-au arătat că limitele pot fi depăşite prin solidaritate, perseverenţă şi spirit de învingător.
De asemenea, doresc să remarc contribuţia asociaţiilor de veterani la păstrarea valorilor naţiunii române, la formarea si educarea generaţiilor tinere sunt importante si trebuie evidenţiate ca atare”, a transmis Ion Mocioalcă, potrivit unui comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel