Ion Țiriac vrea să cumpere Castelul Teleki din Comlod. Cât costă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ion Țiriac este interesat de cumpărarea unui castel din România, unde ar vrea să dezvolte un centru de excelență pentru copiii care practică tenisul.

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud vrea să vândă Castelul Teleki din Comlod sau ce a mai rămas din el. Potrivit bistriteanul.ro, mai multe firme și oameni de afaceri s-au arătat interesați de bijuteria arhitecturală construită în urmă cu 260 de ani, însă niciuna nu și-a depus oferta la prima licitație pentru vânzarea castelului familiei Teleki, care a avut loc ieri. 

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, una dintre firme ar lua în calcul introducerea castelului în circuitul turistic, în timp ce omul de afaceri Ion Țiriac este interesat de acest imobil în vedere transformării într-un complex sportiv în care să exceleze tenisul.

Ion Țiriac ar fi interesat și de terenurile din jur, dar până la data licitației acesta nu a reușit să se asigure că și vecinii sunt dispuși să vândă, motiv pentru care nu a depus nicio ofertă.

Consiliul Județean cere pentru castelul 110.000 de euro, iar această sumă nu va scădea de la o licitație la alta. Castelul Teleki din Comlod, construit în anul 1756, este compus dintr-un imobil în regim de înălţime beci + parter (beci – 3 camere cu suprafaţa 230 mp, la parter 14 camere – 400 mp), plus teren intravilan pe o suprafaţă de 7843 mp. Palatul este o construcție reprezentativă pentru barocul transilvănean, cu o puternică tentă rurală și este clasat monument istoric de valoare naţională şi universală, grupa valorică A, cumpărătorul având obligaţia protejării acestuia în condiţiile legii. Acesta ar putea fi și motivul pentru potențialii investitori nu se hotărăsc să-l cumpere, costurile de reabilitare a unui asemenea obiectiv fiind foarte mari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel