Ion Cristoiu taxează PSD: Spectacol grotesc în care trei partide au încins o sârbă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ion Cristoiu
Ion Cristoiu
Ion Cristoiu a comentat scandalul politic actual din România.

Reprezentanții USR PLUS au anunțat că au depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Decizia a fost anunțată la Parlament, după ședința coaliției de guvernare care s-a încheiat fără ca PNL, UDMR și USR PLUS să ajungă la un compromis.

„Cele două partide (n.r. USR PLUS și AUR) n-au nici un punct comun, unul măcar”, susține Ion Cristoiu. „Pozițiile lor în chestiuni fundamentale, precum relația cu BOR, relația cu UE, relația cu Federația Rusă și cu China, atitudinea față de minoritățile naționale și minoritățile sexuale, față de vaccinare, diferă urieșește. Deosebirea urieșească definește și electoratele celor două partide. Pe rețelele sociale și în stradă, ele se încaieră frecvent. Și cu toate acestea, cele două formațiuni s-au aliat împotriva lui Florin Cîțu. Atenție! Nu împotriva Guvernului de Centru-Dreapta, ci împotriva unei persoane”, a scris Ion Cristoiu pe blogul său cristoiublog.ro. 

„Din Declarațiile lui Dan Barna și a lui George Simion rezultă că Moțiunea nu e împotriva Coaliției de Guvernare, nici măcar împotriva PNL, ci împotriva unei persoane: Florin Cîțu. Dan Barna și George Simion sînt de acord în acest sens. Amîndoi susțin că „premierul Florin Cîțu nu e apt să conducă”. 

(...) Pentru ca tochitura să fie completă, vine și PSD care, prin vocea unuia din lideri ne informează că din Moțiunea PSD au fost eliminate criticile la adresa USRPLUS ca partid de Guvernare. Altă aberație! Timp de opt luni, PSD a criticat Coaliția de Centru-Dreapta mai ales pentru prestația miniștrilor USRPLUS. Și acum, pentru a obține semnăturile USRPLUS, PSD e dispus să depună o Moțiune în care USRPLUS e scutit de critică.

Ce să creadă electoratul PSD, USRPLUS, AUR, îmboldite pînă acum de liderii PSD, USRPLUS, AUR să se înjure pe rețelele sociale, să se scuipe în stradă, pentru că sprijină partide care se dușmănesc de moarte?

Ce să creadă românii în general urmărind stupefiați un spectacol grotesc în care trei partide au încins o sîrbă cu icnituri după ce și-au stîlcit reciproc mutrele?”, a transmis Ion Cristoiu.

VEZI ȘI: "PSD, greşeală strategică gravă. Cine intră în sală de la PSD, la moţiune, e USR-ist. Să-şi ia carnet de partid de la Clotilde Armand"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel