Data publicării:

OFICIAL: Cristoiu, decizie radicală cu privire la colaborarea cu EVZ

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp

Ion Cristoiu a luat o decizie radicală cu privire la colaborarea cu Evenimentul Zilei.

“Colaborarea cu EVZ merge mai departe!“, a anunțat jurnalistul Ion Cristoiu, duminică seara, într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Anunțul vine după ce vineri ziaristul afirmase că se gândește serios să înceteze colaborarea cu Evenimentul Zilei, supărat fiind de comentariile de pe site-ul ziarului, cu privire la un articol de-al său.

"Într-o postare anterioară scriam că mă gândesc dacă nu s-ar cuveni să întrerup colaborarea la EVZ. Nu, nu era o hachiță de starletă cu hormoni, ci contrarietatea stârnită de comentariile la textele mele apărute pe site-ul ziarului. Starea asta de spirit nu-și avea temeiul în incapacitatea mea de a fi contrazis. Dimpotrivă, pe mine polemica mă stimulează, observația ascuțită îmi dă idei noi. Pe pagina mea de facebook sunt prezenți cu comentarii și fani ai USL. Îi citesc deosebit de atent, pentru că mă interesează cum gîndesc și cei care au idei deosebite de ale mele.

Acceptasem să colaborez la EVZ (deși a scrie zilnic un editorial devine după un timp un coșmar, un coșmar pe care nimeni altcineva din presă nu cutează să-l înfrunte) convins că lectorii ziarului sunt persoane deschise la minte, capabile să priceapă că eu sunt analist, nu soldat credincios al unui partid sau al unui politician, și că, prin urmare, scriu pentru cei care vor să înțeleagă ce se întîmplă în jurul lor și nu pentru inși care vor de la publicist mugete de iubire sau de ură față de un partid sau de un politician. Contrarietatea își avea cauza în talibanismul postacilor la textele mele. Ce rost are să mă trudesc pentru a semna un editorial în fiecare zi cînd beneficiarii așteptau de la mine doar urale sau înjurături.

Reacțiile de pe facebook, în care am încredere, dar și o discuție cu Dan Andronic, care mi-a arătat că greșesc confundînd cititorii ziarului cu postacii de pe Internet, m-au convins să continui colaborarea", a scris Ion Cristoiu pe Facebook.

Vineri, ziaristul anunțase că vrea să înceteze colaborarea cu Evenimentul Zilei

Ion Cristoiu scria vineri, pe Facebook, că ar putea renunța și la colaborarea cu Evenimentul Zilei, din cauza comentariilor de pe site-ul ziarului, care i-au spulberat “iluzia că mă adresez unor inteligențe și nu unor călcîie”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel