Iohannis, vizită în Germania: atac al președintelui la premierul Ungariei, Viktor Orban
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro
Președintele Klaus Iohannis a declarat, într-un interviu acordat postului public de radio german ARD, că echlibristica diplomatică a premierului maghiar Viktor Orban între Moscova și Bruxelles este deplasată.

Ce face vecinul din Ungaria în relatia cu Rusia, dar și cu partenerii europeni ar fi puțin deplasat, a spus Iohannis, potrivit RFI.

Președintele României critică pentru prima dată de la învestirea în funcție apropierea guvernului maghiar de Moscova.

Propunerea lui Klaus Iohannis pentru șefia SRI, Eduard Hellvig, a atras recent atenția presei ungare după ce a scris o analiză în care a definit Ungaria drept "un cal troian".

Aflat în Germania, Klaus Iohannis a mai declarat că "România a sprijinit de la bun început sancțiunile împotriva Rusiei. Vom merge mai departe alături de partenerii noștri europeni".

În ceea ce a însemnat una dintre primele reacții ale Ungariei după alegerile prezidențiale din România, Zsolt Nemeth, preşedintele Comitetului pentru Afaceri Externe din Parlamentul ungar, a declarat că alegerea lui Klaus Iohannis ca preşedinte creează oportunităţi noi pentru întărirea legăturilor "care au stagnat pentru aproape trei ani".

Klaus Iohannis, muzeu al comunismului. Ce a decis președintele după discuția cu Joachim Gauck

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel