Iohannis: Un schimb de replici pe Facebook poate să înlocuiască o carte
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Băsescu, observație pentru Iohannis contrazisă de Nicolicea
Băsescu, observație pentru Iohannis contrazisă de Nicolicea
Președintele Klaus Iohannis a recomandat tinerilor, în deschiderea Salonului Internațional de Carte Bookfest, să își găsească timp de a citi printre postările de pe facebook.

Klaus Iohannis a transmis un mesaj clar tinerilor cu ocazia deschiderii Salonului Internațional de Carte Bookfest. "Noi am citit cărți, în ziua de astăzi se poate citi foarte bine pe ecranul calculatorului, pe tabletă sau chiar pe telefon văd că unii se străduiesc să citească, dar important este să transmitem generațiilor viitoare nevoia de a citi. Au apărut în ultimile decenii nenumărate medii extrem de atractive care și ele pot fi surse de cunoaștere, surse de informații. Ele pot fi văzute după părerea mea în completare la cititul tradițional, dar nu cred că un schimb de replici pe Facebook poate să înlocuiască o carte, cum nicio postare oricât de interesantă de pe orice rețea socială nu poate să înlocuiască de multe ori o carte de gramatică, sau un dicționar.(...) Nu orice abreviere sau schimbare de sens este benefică", a declarat Klaus Iohannis. 

Apel la conștientizare

 "Atâta timp cât suntem sănătoși, nu ne preocupă foarte mult sistemul de sănătate, atât timp cât suntem în floarea vârstei, probabil nu ne preocupă foarte mult pensia. Dar este bine ca lucrurile importnate să ne preocupe și când le avem și când nu le avem. Iar pentru generațiile tinere, pentru generațiile viitoare, dacă putem să le transmitem ceva vital, cred că este nevoia de cunoaștere. De aceea cititul merită ortice efort", a mai spus Klaus Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel