Iohannis, suspendare. Chirieac: Pretexte stupide
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Klaus Iohannis, alături de Laura Codruța Kovesi
Klaus Iohannis, alături de Laura Codruța Kovesi
Analistul politic, Bogdan Chirieac, a vorbit la Antena 3 despre pretextele pe care președintele României, Klaus Iohannis, le găsește pentru a amâna decizia în cazul revocării Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA. Totodată, Bogdan Chirieac este de părere că suspendarea președintelui nu este o soluție bună dacă nu o va revoca pe Kovesi.

”Decizia Curții este decizie. Indiferent ce, cum, vizavi de domnul judecător Lăzăroiu, decizia aceea este dată. Pur și simplu e nevoie de o asumare politică, bărbătească din partea președintului sau de respectarea deciziei Curții, care din câte înțeleg eu, din punct de vedere politic este exclusă pentru domnul Iohannis. 

Nu o va revoca pe doamna Kovesi și pretinde să găsească pretexte care mai de care mai stupide din acest punct de vedere în loc să avem o asumare politică:

Sunt președintele României, practic cel mai legitim politician român, ales prin vot direct, îmi asum acest lucru. Nu voi respecta această decizie a Curții Constituționale.

Sau anunță: De aici încolo nu mai respect nicio decizie a Curții Constituționale.

Și rămâne ca Parlamentul să decidă. Dar îți asumi politic acest lucru. Parlamentul poate să decidă suspendarea, nesuspendarea. Parlamentul poate suspenda, poporul muncitor poate nu îl demite și spune: Suntem de acord cu președintele. E vorba de curaj și asumare. Asumă-ți că nu vei respecta decizia Curții Constituționale. Mai departe, Parlamentul poate să îl suspende pe președinte, poporul muncitor îl poate lăsa la loc la Palatul Cotroceni.”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Mie nu mi se pare o soluție bună suspendarea președintelui. Chiar dacă a încălcat Constituția în acest caz, nu mi se pare o soluție bună. România nu este pregătită pentru încă o soluție de acest gen. Nu e un moment pe care să și-l dorească cineva, a adăugat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel