Urmărește emisiunea live
Iohannis spune că dosarul privind aderarea României la Schengen reprezintă o frustrare: Ne-am implicat foarte mult
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Iohannis spune că dosarul privind aderarea României la Schengen reprezintă o frustrare -  Ne-am implicat foarte mult
Iohannis spune că dosarul privind aderarea României la Schengen reprezintă o frustrare - Ne-am implicat foarte mult
Prşedintele Klaus Iohannis a subliniat, astăzi, că s-a implicat, alături de echipa guvernamentală, dar şi personal, în ceea ce priveşte aderarea României la Schengen, informează Agerpres.

Întrebat la Bruxelles dacă se înregistrează progrese privind aderarea la spaţiul Schengen, în condiţiile în care premierul croat s-a adresat plenului Parlamentului European privind necesitatea impulsionării procesului de aderare, preşedintele a arătat că acesta este un pas procedural, făcut de partea română încă din 2011.

"Chiar dacă pare că nu se face mult, pot să vă asigur că ne-am implicat foarte mult în această speţă. Echipa mea, echipa guvernamentală şi eu personal am avut o serie întreagă de discuţii. Chestiunea este complicată şi prin faptul că a trecut foarte mult timp de la evaluarea propriu zisă şi faptul că s-a adresat premierul Parlamentului, da, este un pas procedural pentru a obţine avizul Parlamentului European. Noi am făcut acest pas în 2011, dar de acolo mai sunt paşi de făcut. Se negociază, noi suntem implicaţi în negocieri şi sperăm ca în final să avem şi noi o soluţie bună pe acest dosar, care, trebuie să fim sinceri, şi pentru noi reprezintă o frustrare", a afirmat preşedintele.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, astăzi şi mâine, la reuniunile liderilor din Uniunea Europeană şi Balcanii de Vest, la Consiliul European şi la Summitul Euro în format extins, care au loc la Bruxelles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel