Iohannis și președintele Germaniei, vizită la Colegiul Brukenthal din Sibiu, în plină grevă. Chirieac: Câte speranţe ne-am făcut acum nouă ani... Poate am fost prea naivi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Klaus Iohannis și preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, au inclus o vizită la Colegiul National "Samuel von Brukenthal" în programul din Sibiu. Profesorii și elevii ar fi fost chemați la școală. Iată ce spune analistul politic Bogdan Chirieac despre acest lucru. 

"Este un moment politic foarte interesant"

"Copiii nu se duc la şcoală şi nici profesorii. Se duc la întâlnirea cu preşedintele României şi preşedintele Germaniei. Acum, este grevă, dar nu va fi tot timpul. Până la urmă, Sibiul are o semnificație aparte pentru Germania, Liceul se numeşte Brukenthal şi muzeul faimos de lângă.. Până la urmă, este un moment politic acesta foarte interesant. Preşedintele Germaniei... Doi vorbitori de limba germană.

Dumnezeule, câte speranţe ne-am făcut, acum nouă ani, când un etnic german a fost ales, cu largă majoritate, preşedintele României. Asta a fost... Poate am fost noi prea naivi. Asta este situaţia! Vom face şi bilanţul mandatelor preşedintelui Iohannis, la un moment dat. Dar faptul că acei copii se duc să vorbească... Poate că domnul Iohannis nu vorbeşte, dar preşedintele Germaniei vorbeşte, iar copiii vorbesc şi limba germană la Liceul Brukenthal, îmi imaginez. Este un moment de care să îţi aduci aminte, ca tânăr, ca adolescent", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3 CNN.

"Profesorul Klaus Iohannis nu a făcut nimic pentru colegii săi"

"Nu ştiu câţi dintre copiii care vor fi, astăzi, prezenţi la eveniment vor mai avea posibilitatea să îl vadă în carne şi oase pe preşedintele Germaniei. Probabil că mulţi nici pe preşedintele României. Este un moment politic care trebuie salutat - faptul că preşedintele Germaniei, iată, este în vizită la Sibiu, în Transilvania, în România. La sfârşitul lunii, vine Regele Charles în Transilvania - prima vizită externă o face în România. Va locui la una dintre proprietăţile sale. Înţeleg că, pe 2 iunie, are şi o întâlnire cu oficialii de la Bucureşti. Este un moment binevenit.

Pe partea cealaltă, că profesorul de fizică Klaus Iohannis nu a făcut nimic pentru colegii săi profesori de când este preşedinte, de 9 ani, şi a avut grijă doar de instituţiile de forţă şi angajaţii de stat din aceste instituţii este regretabil. Să decretezi în permanenţă că educaţia şi sănătatea sunt priorităţi şi să nu faci aproape nimic pentru ele... Dacă pentru sănătate s-a mai făcut câte ceva, nu mare lucru, pentru educaţie nu s-a făcut nimic. Este revoltător!

2400 de lei pentru un învăţător, pentru un profesor debutant este o batjocură şi nimeni nu a văzut asta ani de zile. Că sindicatele nu au ieşit... Sindicatele mai au interese, mai sunt unii dintre ei ţinuţi de căpăstru... Or fi. Dar, acum, nu se mai poate şi atunci mă bucur că, uite, se sparge greva pentru vizita președintelui Germaniei - cred că aşa trebuia să se întâmple - dar nu ai cum să nu fi de acord cu protestul profesorilor", a mai spus analistul politic.

"Este jignitor, este o mizerie!"

Cât despre oferta Guvernului refuzată de profesori, Bogdan Chirieac a mai spus: "Este jignitor, este o mizerie! Adică, după ce că îi ţii la limita subzistenței pe profesori, îţi mai şi baţi joc de ei, le arunci aşa câte 100 de lei - "Mai dă-le Nicule 100?!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
pixel