Iohannis, semnalul care i-a ”terminat pe toți pensionarii”. Câciu: Nu mai înțelege nimeni nimic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Adrian Câciu, economist, trage un semnal de alarmă cu privire la pensiile românilor și declarațiile publice pe care le fac autoritățile. 

Economistul Adrian Câciu a reacționat în direct la România TV după declarațiile președintelui Klaus Iohannis din această seară. 

”Nu mai înțelege nimeni nimic și eu asta aș recomanda ca cei de la Guvern să nu mai facă atâtea comunicări publice că se apucă dânșii de treabă și vor să demonstreze că lucrează. Lucrați, oameni buni, faceți ceea ce știți mai bine, dar deocamdată nu există nicio ordonanță de amânare a punerii în aplicare a legii 127. Nu există nicio modificare și oamenii sunt cu nervii, s-a terminat cu capul lor. Ba cresc pensiile, ba nu cresc pensiile. Îmi pare rău să o zic, dar în această seară președintele României, îmi pare rău să o zic, dar totuși proprietatea termenilor folosiți... nu poți să spui că nu vor crește pensiile cât e criză. Acesta a fost semnalul. Pur și simplu i-a terminat pe toți pensionarii”, a declarat economistul Adrian Câciu. 

Mesajul lui Klaus Iohannis 

”Măsura înghețării salariilor mi se pare una justă. Noi suntem în plină pandemie, suntem în criză economică, suntem în faza în care încercăm, prin vaccinare și prin restricții, să terminăm această pandemie, această epidemie, la noi, însă trebuie să fim foarte conștienți de faptul că economia a suferit, economia s-a contractat. Concluzia este simplă, sunt mai puțini bani la buget! Concluzia evidentă: nu poate fi vorba de mărirea unor lefuri bugetare – atenție, bugetare – în anul 2021, până când ieșim din criză economică. Este o concluzie simplă. Nu vorbim de austeritate, fiindcă nu se taie salariile, nu se taie pensiile, pensionarii rămân cu majorarea care a fost decisă în toamna anului trecut, însă, din păcate, cât e criză economică, nu putem să vorbim de majorări în zona bugetarilor. Asta este! Că sunt mulți nemulțumiți, și asta pot să înțeleg, oamenii s-au așteptat, după un an pandemic, cu multe sacrificii, să revină la normalitate și să crească salariile, însă lucrurile trebuie văzute așa cum sunt. Salariile vor putea să crească iarăși, pensiile vor putea să crească iarăși așa cum ieșim din criză economică și eu sunt convins că în cursul acestui an vom ieși din criza economică”, a declarat Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel