Iohannis, refuz miniștri. SRS: Va trage de timp în funcție de risc
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Sorin Roșca Stănescu a declarat, miercuri, la emisiunea Ediție Specială, moderată de Cătălina Porumbel, de la Antena 3, că președintele României va trage de timp în privința propunerilor pentru noii miniștri doar într-un singur caz.

"Reamintesc că am avut dreptate toți cei care am afirmat faptul că președintele Klaus Iohannis a încălcat Constituția atunci când a refuzat revocările încercând astfel să creeze o situație de blocaj într-o schimbare normală de Guvern și generând o criză și a greșit de asemenea atunci când nu a motivat refuzul celor doi miniștri la care Constituția îi dădea dreptul, dar cu obligația de a motiva. În continuare vedem cum domnul ministru Tudorel Toader limpezește situația și în sensul refuzului lui Iohannis de a promova condcerea la vârf a noilor parchete", a declarat Sorin Roșca Stănescu.

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis va respinge și noile prouneri ale PSD, jurnalistul a declarat că "va trage de timp dacă va evalua că riscul de a primi un nou afront și o nouă lecție din partea Curții Constituționale este mai mic decât riscul pe care și-l asumă de a da curs unor solicitări legale ale Guvernului". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel