Iohannis: Prețurile mari la energie nu sunt o problemă românească
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
„Prețurile mari la energie nu sunt o problemă românească”, a transmis, luni, președintele Klaus Iohannis. 

„Prețurile mari pe energie, în special pe electricitate nu sunt o problemă românească! E vorba de o problemă care se pare că a devenit globală. Toată lumea este afectată de aceste creșteri și soluțiile vrem să le căutăm și să le găsim de săptămâna viitoare împreună, când avem un Consiliu informal în Slovenia. Vom avea primele idei și soluții pentru a aborda chestiunea. Însă, al doilea lucru foarte important, chiar dacă această problemă nu e una făcută la noi, trebuie să o tratăm la noi și știu că Guvernul a luat foarte în serios problema”, a spus președintele Klaus Iohannis. 

„Aceste prețuri vor fi resimțite foarte repede de economia reală, de unde evident vor avea un impact și asupra altor prețuri”, a mai zis președintele. 

„Deci, problema nu este făcută la noi. În al doilea rând, vom veni cu soluții concrete, acum, repede, și, în paralel, la nivel european”, a subliniat Klaus Iohannis. 

VEZI ȘI: Iohannis: Dacă ne-am fi vaccinat cu toții, nu am mai fi purtat mască

Iohannis, după ce PNRR a primit undă verde: Provocările majore încep abia acum

Provocările majore încep abia acum, a zis președintele Klaus Iohannis, tot luni, după ce Planul Național de Redresare și Reziliență al României a primit undă verde de la Comisia Europeană.

„Îmi face o deosebită plăcere să o avem astăzi ca oaspete pe doamna Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene. Bine ați venit la București! Salut anunțul făcut de doamna von der Leyen despre Planul Național de Redresare și Reziliență al României care a primit undă verde de la Comisia Europeană chiar astăzi”, a spus Klaus Iohannis.

Potrivit președintelui, aprobarea PNRR reprezintă „un moment simbolic de o mare importanță pentru viitorul” României.

De asemenea, potrivit președintelui, provocările majore încep abia de acum: „implementarea deplină și la timp a tuturor măsurilor din acest plan este esențială”.

„Finalizarea Planului Național și aprobarea sa de către Comisie este însă doar o victorie de etapă. Am făcut astăzi un pas important către ceea ce ne propunem să realizăm în România în anii următori, dar provocările majore încep de abia acum. (...) Vreau să fim foarte bine pregătiți pentru etapa cea mai importantă – demararea și mai ales finalizarea reformelor pe care ni le-am asumat. Accesând aceste fonduri puse la dispoziție de către Uniunea Europeană, putem schimba România în profunzime, putem construi o țară așa cum ne-o dorim”, a subliniat președintele Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel