Iohannis vrea REFERENDUM la prezidențiale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Klaus Iohannis a desființat zvonul care spunea că există o recomandare a Comisiei de la Veneția prin care se interzice organizarea unui referendum suprapus cu alte alegeri.

După părerea mea, și am mai zis, sunt de părere ca referendumul pentru modificarea Constituției este bine să fie organizat fie împreună cu primul tur al prezidențialelor, fie cu al doilea tur. Sigur, s-au grăbit unii politicieni care au și boicotat acest referendum că există, cică, o recomandare a Comisiei de la Veneția să nu se organizeze alte forme de scrutin odată cu alte alegeri. Țin să informez opinia publică: NU există”, a declarat președintele Iohannis, într-o conferință de presă.

Abordare duplicitară

”Deci, nu există o recomandare a Comisiei de la Veneția pentru a evita suprapuneri. Putem, fără niciun fel de problemă să organizăm referendumul odată cu prezidențialele. Și, ca o notă de subsol, ca să zic așa, este foarte curios că exact unii politicieni care sunt foarte nemulțumiți că vine GRECO și Comisia de la Veneția să ne dea lecții folosesc argumentul acesta. Iată un exemplu trist de abordare duplicitară din partea unor politicieni români”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Citește și: Se cere desfiinţarea SIIJ. Iohannis: Prin lege, nu prin OUG

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel