Urmărește emisiunea live
Iohannis, nou atac pe tema Ținutului Secuiesc: De data asta PSD nu poate să zică că nu a știut
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis a lansat un nou atac la PSD pe tema Ținutului Secuiesc.

Iohannis a acuzat PSD din nou că face jocul UDMR-ului și a adus în discuție un alt proiect de lege cu privire la un cod administrativ paralele care ar prevedea obligativitatea limbii maghiare în unele zone din Ardeal.

„Vin dovezi că nu a fost o chestiune singulară. Culmea, în Senat a trecut, tot tacit, o altă inițiativă a UDMR-ului care practic constituie într-un cod administrativ paralel cu cel existent deja, un fel de cod administrativ în varianta UDMR.

Acest cod administrativ introdus de UDMR în circuitul parlamentar, prevede obligativitatea limbii maghiare în unele zone din Ardeal. De data aceasta PSD-ul nu poate să spună că nu a știut, fiindcă această inițiativă a trecut prin comisiile Senatului unde membri PSD au votat pentru.

Acum probabil, după ce am arătat public ce se dorește iarăși din partea PSD-ului, vor găsi o formă să voteze și împotriva acestei legi. Însă nu putem să ne facem că nu vedem cum PSD-ul este evident în situația de a promova anumite acte administrative, legi, care vin să ducă la autonomia Ținutului Secuiesc. Ori așa ceva este pur și simplu neconstituțional. Nu voi tolera apariția unor astfel de legi”, a precizat Iohannis, într-un mesaj video de la Palatul Cotroceni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel