Iohannis, noi atacuri la PSD. Chirieac: Niște lozinci de doi lei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Klaus Iohannis și Liviu Dragnea
Klaus Iohannis și Liviu Dragnea
Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o declarație de presă, miercuri, 15 mai, în care a lansat noi atacuri la adresa PSD. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat afirmațiile președintelui.

Președintele Klaus Iohannis a lansat noi atacuri la adresa guvernării în cadrul declarațiilor susținute miercuri. De altfel, președintele Iohannis a anunțat că a trimis și în scris refuzul numirii în funcțiile de miniștri a lui Eugen Nicolicea, Oanei Florea și a lui Liviu Tit Brăiloiu. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a precizat că nu înțelege cum președintele Klaus Iohannis susține că se dorește salvarea lui Liviu Dragnea, când însuși Ludovic Orban, liderul partidului care îl susține pentru un al doilea mandat la prezidențiale, a fost grațiat, iar Parchetul nu a făcut niciun recurs.

Din nefericire, democrația noastră tânără a mai pus diverși ipochimeni în funcția de președinte. Unul dintre ei, faimos, de altfel, este Traian Băsescu. Domnul președinte Traian Băsescu s-a prăbușit grav atunci când s-a dus în ridicol. Anticipam că ieșirea de astăzi a domnului Iohannis va friza ridicolul. Doream, ca fost votant al domnului Iohannis, să nu se întâmple asta și să se trezească. Exact în aceeași zonă ca Traian Băsescu a mers. A avut un discurs de clasa a treia primară, legat de refuzul miniștrilor, referendum și Dragnea. Nu mai poți să vorbești că se dorește salvarea lui Liviu Dragnea atât timp cât atunci când a fost grațiat Ludovic Orban, care a cerut 50.000 de euro unui om de afaceri, Parchetul nu a făcut recurs la achitarea lui. Nu se poate ca președintele partidului care te susține la președinție să fie grațiat și tu să vorbești de Liviu Dragnea. Nu se mai poate! Dânsul continuă să facă lucrul acesta, a afirmat analistul politic Bogdan Chirieac, în cadrul intervenției telefonice, în emisiunea Obiectiv, de la Antena 3.

Ieșirea de astăzi a lui Iohannis, o creștere în sondaje pentru Cioloș

Totodată, Bogdan Chirieac consideră că ieșirea de astăzi a președintelui Klaus Iohannis îi aduce fostului prim-ministru Dacian Cioloș o creștere în sondaje.

Din nefericire, s-a întâmplat ca astăzi domnul prim-ministru Dacian Cioloș să mai crească 2 puncte procentuale în sondaje după ieșirea domnului Klaus Iohannis, a adăugat analistul. 

Întrebat care sunt consecințele din perspectiva relațiilor interne din PSD după anunțul lui Iohannis că a trimis în scris refuzul miniștrilor, Bogdan Chirieac susține că nu are nicio relevanță pentru relația internă ce a spus președintele. 

'Niște lozinci de doi lei'

Nu are nicio relevanță. Doamna Viorica Dăncilă este pe persoană fizică. Probabil că lucrurile se vor lămuri după alegerile europarlamentare. Dânsa se opune restructurării în Parlament, neștiindu-se din ce motiv. În orice caz, Klaus Iohannis nu va numi alți miniștri decât dacă o numește pe doamna Raluca Prună la Justiție pentru că despre Justiție este vorba. Lucrurile se tranșează după europarlamentare. Eu sper că și atitudinea președintelui, împinsă în absurd, se va schimba după europarlamentare. De ce spun că este absurdă? Tu, ca președinte al României, nu poți să acuzi non-stop partidul de la guvernare, care este rezultatul votului popular. Dacă îți dăm un al doilea mandat și tot PSD câștigă alegerile parlamentare înseamnă că în calitate de președinte tot nu faci nimic nici în doilea mandat, cu excepția vacanțelor în Miami și Tenerife? În calitatea ta de președinte lucrezi cu ce ți-a dat poporul. Nu e echipa pe care ți-ai adus-o de acasă, de la Sibiu, e echipa pe care ți-a dat-o poporul român pentru că și tu tot de poporul român ai fost votat. Spune că ”nu se face, că nu se știe”. Niște lozinci de doi lei. Asta sunt. Cinci ani ai fost acolo. Vreau să văd cum ai ajutat tu Guvernul în acești 5 ani,  în calitatea de președinte. Cum ați ajutat dumneavoastră guvernările? Ce ați făcut pentru a impulsiona construcția de autostrăzi sau de căi ferate? Unde a fost contribuția dumneavoastră la ridicarea MCV? Unde a fost contribuția dumneavoastră să nu se voteze rezoluția împotriva României, în noiembrie, anul trecut, când 7 europarlamentari PNL au votat împotriva României, lucru unic în analele Parlamentului European? Au votat ungurii și polonezii în favoarea României, dar șase europarlamentari PNL au votat împotriva României. Ce ai făcut dumneata ca președinte? Pentru că eu te-am votat. De ce? Ca să reușești cu ce ți-a dat poporul. Dacă poporul îți dădea 90% UDMR, cu Guvernul UDMR trebuia să lucrezi, respectând Constituția. Asta era, cu ei lucrai, a adăugat Chirieac. 

Vezi și: Klaus Iohannis, atacuri repetate la PSD. De ce refuză miniștrii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel