Iohannis - Lazăr, revocare. Ipoteza DCNews, confirmată a doua oară: De ce a greșit instanța
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr
La începutul lunii noiembrie, DCNews scria despre cum îl poate salva Augustin Lazăr pe Klaus Iohannis, salvându-și, în același timp, ultimele luni de stat în funcție. 

A trecut aproape o lună, iar ipoteză se confirmă, încă o dată. 

Tudorel Toader îl avertiza pe Klaus Iohannis, în ziua în care a anunțat declanșarea procedurii de revocare, că ”declanșez procedura de revocare din funcție a procurorului general al României, dl Augustin Lazăr, prezentul raport, însoțit de propunerea de revocare, va fi transmis (...) președintelui României, pentru a decide conform competențelor legale ce-i revin”. Având precedentul Kovesi, singura variantă a lui Klaus Iohannis ar fi fost semnarea decretului de revocare. Președintele nu a făcut-o, lăsându-i timp lui Augustin Lazăr să atace în instanță procedura de revocare. DCNews anticipa în 2 noiembrie că ar fi singura soluție prin care Augustin Lazăr l-ar salva pe Klaus Iohannis, ceea ce a și făcut.

Vezi aici mai mult: EXCLUSIV Iohannis, decret revocare Lazăr. Declarația care poate amâna tot

Mandatul lui Augustin Lazăr expiră în mai 2019. Între timp, a mai trecut o lună. La Curtea de Apel Alba au fost două termene, la primul, avocatul procurorului general a cerut amânarea, la al doilea, cel de astăzi, judecătorii au considerat că nu e de competența lor și au declinat dosarul către Curtea de Apel București, acolo unde procurorul trebuia să facă de la bun început contestația. 

Vezi aici: Augustin Lazăr, revocare. Curtea de Apel Alba, DECIZIE DEFINITIVĂ

Întrebarea retorică este cum poate procurorul general al României să nu cunoască unde să facă o contestație într-un subiect atât de delicat. 

Dosarul urmează să ajungă la București, aici va fi înregistrat, apoi va fi stabilit un termen. Totodată, urmează o lună diferită de noiembrie, o lună de decembrie și de sărbători legale și zile libere. Prin urmare, e de anticipat că în luna decembrie sunt slabe șanse să fie luată o decizie cu privire la revocarea procurorului general, soarta acestuia în fruntea PÎCCJ urmând să se decidă în ultimele 5 luni de mandat, adică în 2019. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel