Iohannis, la summitul de la Bratislava: "Vrem să fim în nucleul Uniunii"
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 16 sep 2016, 12:49
WhatsApp
România îşi doreşte o integrare mai profundă în Uniunea Europeană, a afirmat vineri, la Bratislava, preşedintele Klaus Iohannis, subliniind că autorităţile de la Bucureşti vor ca ţara noastră să fie 'în nucleul UE'. 

România îşi doreşte o integrare mai profundă şi, evident, dorim să fim în nucleul Uniunii Europene', a spus Iohannis, care participă la reuniunea informală a Consiliului European. 'Iniţial, întâlnirea a fost convocată pentru a discuta despre viitorul Uniunii în lumina Brexit-ului, dar iată că încet-încet ajungem să discutăm despre viitorul Uniunii pur şi simplu. Este destul de clar că astăzi încercăm să elaborăm un plan, ce se va întâmpla în lunile următoare, până în martie când se serbează 60 de ani de la Tratatul de la Roma, care practic a dus la înfiinţarea Uniunii. Până atunci, asta am discutat cu liderii cu care am avut întâlniri, vrem să avem un plan pentru Uniunea Europeană, a precizat şeful statului, potrivit Digi 24.

[citeste si]

Cât priveşte intrarea României în Schengen, având în vedere şi recentele afirmaţii de susţinere pentru acest demers din partea unor ţări, Iohannis a declarat: 'Lucrurile nu sunt niciodată simple şi este nevoie de discuţii cu mai mulţi parteneri. Nu vreau să nominalizez, dar mai este de lucru. Să nu-şi imagineze cineva că problema este rezolvată. A luat o turnură pozitivă, dar până la rezolvare mai avem de lucru'. Liderii ţărilor europene se reunesc vineri la Bratislava pentru un summit fără participarea Marii Britanii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?