Iohannis, la sedințele de Guvern. Hunor: Nu este o tragedie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Kelemen Hunor, UDMR
Kelemen Hunor, UDMR
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că "nu este o tragedie" că preşedintele Klaus Iohannis conduce şedinţele de Guvern, subliniind că este un instrument politic, constituţional şi şeful statului decide când foloseşte această posibilitate.

"Conform Constituţiei, sunt situaţii când preşedintele conduce şedinţele de Guvern. Dacă se duce, atunci va conduce şedinţele de Guvern. E un instrument politic, un instrument constituţional şi decide preşedintele când se foloseşte de această posibilitate. E ok până la urma urmei, au mai fost preşedinţi, am mai fost şi la Cotroceni şi am ţinut şedinţe acolo că el nu a avut posibilitatea să se deplaseze, ne-am deplasat noi, deci există această variantă constituţională", a spus Kelemen Hunor, la Parlament.

Întrebat dacă preşedintele poate bloca un proiect de pe ordinea de zi a Guvernului, liderul UDMR a afirmat că, procedural, se pot găsi soluţii.

"Nu-mi dau seama dacă poate sau nu poate. Dacă el prezidează şi nu supune la vot, ar bloca, deci procedural se pot găsi multe soluţii, pentru că preşedintele, dacă se duce acolo, nu se duce pentru un rol decorativ. Constituţia spune în ce situaţii conduce preşedintele şedinţele Executivului, cel care conduce supune la vot punctele de pe ordinea de zi sau discută sau scoate de pe ordinea de zi. (...) Acestea sunt posibilităţile constituţionale şi nu e o tragedie. Care e problema că se duce preşedintele?", a adăugat Kelemen Hunor.

Vezi și: Kelemen Hunor: Opoziția nu dorește să guverneze. Motivul invocat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel