Iohannis, invitat la Buckingham. Chirieac: Înapoi în cursa electorală prezidenţială
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Iohannis, declaraţii proiect de buget. Avizul CSAT, decizie
Iohannis, declaraţii proiect de buget. Avizul CSAT, decizie
Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis a fost invitat de Regina Marii Britanii, Elizabeth a II-a, la Buckingham. Bogdan Chirieac, analist politic, a comentat evenimentul.

"Orice întâlnire la nivel înalt este un fapt pozitiv. Este momentul în care se mai poate discuta, se mai poate pune ţara la cale, mai ales că România va avea preşedinţia Uniunii Europene, în timpul Brexitului. Totul depinde de abilităţile de dialog ale domnului preşedinte Iohannis", a spus Bogdan Chirieac in emisiunea Andreei Sava, Ediție Specială, de la Antena 3.

Cât despre o posibilă întâlnire a preşedintelui Iohannis cu Regina Angliei, acesta a spus că "va fi importantă întâlnirea cu prim-ministrul Theresa May. Regina este un simbol, probabil că nu discută cu nimeni chestiuni bilaterale. Dă nobleţe manifestării prin simpla sa prezență.

România are un aliat formidabil acolo, chiar pe Prinţul Charles. Omul acela a făcut pentru România ce unul sau doi premieri din această ţară a mai reuşit să facă. Felul în care promovează România este extraordinară".

Klaus Iohannis încă nu și-a fost confirmat prezența la Buckingham

"Nu va refuza. Este un moment special. Mai mulţi lideri ai lumii vor fi prezenţi. Prinţul Charles este cel mai important avocat al ţării noastre în lume. Este o oportunitate, depinde dacă domnul Iohannis o va fructifica", consideră analistul politic.

Lovitură de imagine, pentru Iohannis, după întâlnirea cu Donald Trump?

"Îi foloseşte, în contextul complicat din România. Problema este cum se poziționează. Nu cred că a exista un preşedinte al României cu mai multe oportunități ca preşedintele Iohannis. Nu ştiu să fi fructificat ceva. Se poate propulsa înapoi în cursa electorală prezidenţială. Acum este un outsider. Acum să vedem ce vine de acolo", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel