Data actualizării:
Data publicării:

AUR, în Parlament. Semnalul președintelui Iohannis

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Politica
WhatsApp
Klaus Iohannis, președintele României / Foto: Crișan Andreescu
Klaus Iohannis, președintele României / Foto: Crișan Andreescu
Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, ce părere are despre intrarea AUR în Parlament.

Klaus Iohannis s-a limitat să spună doar: „Este o formațiune despre care nu prea se știe ce vrea și ce face în politică”.

Referitor la faptul că au trecut deja zece zile de la alegeri, Iohannis a spus: „Dați-mi voie să vă dau câteva exemple fără să nominalizez țările, dar puteți să căutați datele foarte ușor pe internet. Recent s-au finalizat negocierile pentru guvern într-o țară din Uniune după doi ani jumate de la alegeri. Într-o altă țară europeană s-a format guvernul acum mai mult timp după opt luni de negocieri. Deci vă dați seama că suntem foarte departe de acel calendar foarte extins. Nu mă înțelegeți greșit, nici nu vreau să ajungem la așa ceva, dar trebuie să avem puțină răbdare să vedem cum negociază partidele. Este posibil să se înțeleagă în coaliția de centru dreapta și să vină cu o propunere, asta aștept eu ca și președinte, să se formeze o majoritate și să-mi propună un nume”.

Klaus Iohannis a adăugat că dacă se înțeleg PNL, USR PLUS și UDMR și vin cu o propunere, o va accepta: „că este Orban, îl accept, că este Cîțu îl accept. Nu știu pe cine negociază ei acolo, dar vor veni să propună ceva”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel