Iohannis, îngrijorat după ce o tânără a fost omorâtă de urs: M-a șocat pentru că sâmbătă am fost pe un traseu din Bucegi...
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto Facebook Klaus Iohannis
Foto Facebook Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre cazul tinerei ucise de un urs, în timp ce se afla pe traseul Jepii Mici din Munții Bucegi.

O turistă a murit, marți, după ce a fost atacată de un urs pe traseul Jepii Mici din Bucegi. Tânăra a fost găsită moartă, iar animalul sălbatic a fost ucis. Citește mai multe detalii aici! Președintele Klaus Iohannis, aflat la summitul NATO de la Washington a fost chestionat, miercuri, de jurnaliști și despre acest subiect, menționând faptul că a fost șocat despre aflarea veștii tragice, în contextul în care el a fost prezent, sâmbătă, "foarte aproape de locul în care întâmplat această nenorocire".

"M-a șocat pentru că sâmbătă am fost pe un traseu din Bucegi..."

"Cred că s-a ajuns prea departe. Sunt foarte îngrijorat și m-a șocat evenimentul. M-a șocat pentru că sâmbătă am fost pe un traseu din Bucegi și, după puțin timp, să aflu că, foarte aproape de locul în care m-am aflat, s-a întâmplat această nenorocire! Îmi pare foarte rău pentru persoana care a fost o victimă acolo, pentru familia ei, dar îmi pare foarte rău pentru România, deoarece avem resurse naturale incredibile și nu prea știm cum să le gestionăm cum trebuie. Problema cu urșii nu este deloc nouă. Și clasa politică a reacționat, de fiecare dată, la aceste incidente nefericite, doar punctual. Este o mare emoție, se convoacă o ședință de Guvern, se discută în Parlament, după care trecem mai departe!", a declarat Klaus Iohannis.

"Nu se poate continua în stilul acesta!"

"Dacă vrem în continuare să avem un turism sănătos în România, trebuie să înțelegem că nu putem să lăsăm ca oamenii să fie omorâți de animale, precum nu cred că animalele trebuie omorâte doar pentru distracție! Dar calea de mijloc trebuie găsită și sper că, de data aceasta, cei responsabili să găsească o soluție reală. Între timp, este evident că avem prea mulți urși și prea multe incidente în care oameni sunt răniți sau chiar uciși de urși.  Nu se poate continua în stilul acesta! Nu sunt nici vânător, nici specialist în materie, dar avem destui și este cazul să vină cu o soluție legislativă care, sigur, respectă toate normele europene și respectă viața oamenilor. Nu putem să protejăm animale, în detrimentul oamenilor!", a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Citește și - Risc mortal în Poiana Brașov. „Nu ieșiți după ora 21.00”. România, țara în care urșii vin și în parcările spitalelor, ucid oameni și nimeni nu face nimic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel