Iohannis: Guvernul merge mai departe! Nicio îngrijorare!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto arhivă: presidency.ro
Foto arhivă: presidency.ro
Criza guvernamentală nu este „absolut deloc îngrijorătoare”, a declarat, joi, președintele României, Klaus Iohannis, aflat într-o vizită în Elveția.

Chestiunea guvernamentală nu este absolut deloc îngrijorătoare. Avem un Guvern care merge mai departe! Chiar împreună cu mine este domnul ministru al Afacerilor Interne și știu că cei doi miniștri de Externe au avut, de asemenea, o discuție bună. Deci, din acest punct de vedere, nu este nicio îngrijorare”, a spus Klaus Iohannis, joi, 9 septembrie. 

Vizita are loc în contextul aniversării, în acest an, a 110 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Confederaţia Elveţiană.

Printre subiectele de pe agenda convorbirilor celor doi preşedinţi se află consolidarea relaţiei bilaterale, inclusiv a cooperării economice, cu accent pe domeniul investiţiilor, Elveţia ocupând locul 10 în clasamentul investitorilor din România, precum şi a cooperării sectoriale. „Din perspectiva agendei europene, vor fi abordate cooperarea pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cadrul relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi Confederaţia Elveţiană, precum şi contribuţia elveţiană la fondul de coeziune al Uniunii, respectiv operaţionalizarea celei de-a doua tranşe financiare elveţiene, destinate reducerii disparităţilor economice şi sociale în Uniune”, arată Administraţia Prezidenţială. De asemenea, discuţiile vor include teme actuale de politică internaţională, cu accent pe evoluţiile politice şi de securitate din Vecinătatea Estică a Uniunii Europene, din regiunea Balcanilor de Vest, precum şi cooperarea româno-elveţiană în cadrul organizaţiilor internaţionale.

BPR a decis amânarea dezbaterii moțiunii de cenzură până după decizia CCR 

Amintim că Birourile Permanente Reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis că moțiunea de cenzură va fi citită în ședința de joi, de la ora 16.00, dar dezbaterea și votarea vor avea loc după decizia CCR.

VEZI ȘI: Stelian Ion: Iohannis mi-a transmis că ar fi o idee bună să renunț la proiectul de desființare a SIIJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel