Data actualizării:
Data publicării:

Iohannis, gest controversat la consultările cu UDMR. La fel a făcut cu USR și AUR / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Captura video Administrația Prezidențială
Captura video Administrația Prezidențială
Klaus Iohannis a făcut un gest controversat la consultările cu UDMR. Acesta nu a dat mâna cu politicienii acestui partid. 

Update

La Cotroceni, reprezentanții partidului AUR au început consultările cu Klaus Iohannis. Președintele nu le-a strâns mâna. 

Update

Președintele Klaus Iohannis nu a dat mâna nici cu politicienii de la USR.

Știrea inițială

Klaus Iohannis i-a invitat la Cotroceni pe reprezentanții PSD, PNL și minorităților naționale pentru consultările privitoare la desemnarea noului premier, după ce Nicolae Ciucă a demisionat ieri.

Președintele a intrat în sală după ce i-a lăsat destul de mult să aștepte pe cei de la UDMR. La întâlnirea pe care a avut-o cu cei de la PSD și PNL, președintele a mers și i-a salutat pe politicieni, a dat mâna cu aceștia, în timp ce de această dată, s-a așezat direct la masă.

Youtube video image

 

VEZI ȘI: Ciucă: Pe baza evaluărilor, o parte dintre miniştrii PNL se vor regăsi în noul Cabinet 

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi că în noul Cabinet se vor regăsi, pe baza evaluărilor, o parte dintre miniştrii liberali. Pentru celelalte poziţii vor fi făcute propuneri care pot fi votate şi aprobate în cursul acestei zile.  

'Nu este vorba de eşalonul unu sau eşalonul doi, sunt miniştri care şi-au desfăşurat activitatea în Guvernul pe care l-am condus. Pe baza evaluărilor, parte dintre ei se vor regăsi şi în noul Cabinet, iar pentru celelalte poziţii, la nivelul partidului vom veni cu propuneri care pot fi votate şi aprobate astăzi, în Biroul Politic, astfel încât să avem acea nominalizare a miniştrilor care au profesionalismul necesar pentru a putea să îndeplinim obiectivele din programul de guvernare', a declarat Nicolae Ciucă, după ce a fost validat în funcţia de preşedinte al Senatului.

Chestionat despre posibilitatea ca un independent să ocupe funcţia de ministru al Justiţiei, în persoana lui Bogdan Mateescu, fost preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Ciucă a spus că deocamdată sunt discuţii în acest sens, menţionând despre el că este 'un profesionist'.

'Este vorba despre o persoană care deocamdată este în discuţie. Este în analiză şi dacă ne uităm la CV-ul domniei sale, vedem că discutăm despre un profesionist care a fost preşedintele CSM, ca atare trebuie să mergem mai departe pe parcursul pe care România s-a încadrat foarte bine după ce nu mai avem aplicat MCV-ul şi trebuie să ne menţinem în această linie de modernizare şi de menţinere a independenţei justiţiei în România', a punctat Ciucă. ... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel