Data publicării:
Iohannis: Eroare politică GRAVĂ. Le recomand PSD-iștilor să MEARGĂ ACASĂ!
Klaus Iohannis a transmis un mesaj vehement Guvernului.
Președintele a fost întrebat despre măsurile economice pe care le-a anunțat Executivul în ultima perioadă, mai precis despre schimbarea de la o zi la alta în privința acestora.
"Dacă se introduc în discuția publică, de către o coaliție care are majoritate în Parlament, noțiuni noi care într-o zi sunt promovate, iar a doua zi sunt retrase... acest lucru este o eroare politică gravă. Această majoritate are capacitatea parlamentară să promoveze schimbarea legislației. Economia, investitorii și antreprenorii reacționează la așa ceva. (...) Le-aș recomanda PSD-iștilor, cu foarte multă căldură, să meargă acasă, să judece un pic propriul program de guvernare și, când știu ce vor, să vină în fața nației și să spună acest lucru", a zis președintele.
[citeste si]
Premierul Mihai Tudose a anunțat, luni, după ședința coaliției de guvernare, că impozitul pe cifra de afaceri nu va fi aplicat, menționând că vor fi găsite alte mijloace ca actorii economici "care au impresia că sunt mai deștepți ca statul să nu mai fie".
"Nu aplicăm impozitul pe cifra de afaceri. Aici, eu m-am grăbit un pic și v-am spus de la Bruxelles că am văzut simulările și am luat decizia că nu se pot implementa. Eu am luat această decizie pe baza discuției și a materialelor pe care mi le-a dat ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa. Chiar pe avion am luat decizia la dus, trei ore am stat împreună și am vorbit despre acest lucru. Azi am prezentat și coaliției argumentele care au stat la baza acestei decizii și considerați încheiat acest subiect", a explicat Tudose.
El a adăugat că acest punct a fost inclus în programul de guvernare nu ca scop, ci ca mijloc de a-i împiedica pe actorii economici care "au impresia că sunt mai dibaci" ca statul.
"Dar în programul de guvernare acest lucru a fost pus nu ca scop, ci ca mijloc de a încerca să evităm anumite zone în care anumiți actori economici pur și simplu au impresia că sunt mai dibaci ca noi în domeniul acesta. Până acum le-a ieșit, vom avea grijă să nu le iasă de acum încolo. Vom implementa și vom fi parte în implementarea Directivei europene de anul trecut care prevede un efort conjugat al statelor membre UE în ceea ce privește diminuarea fără just temei a bazei de impozitare care are în subsidiar ca impozitul să se plătească acolo unde se face profitul", a subliniat Tudose.
În plus, premierul a spus că încă se fac simulări cu privire la taxa de solidaritate, menționând că probabil aceasta "va fi cumva", dar nu a fost stabilit un prag.
"La taxa de solidaritate încă se întâmplă să se lucreze, sunt simulări. Probabil că va fi cumva, nu am stabilit încă de la ce prag în sus. Taxa de solidaritate nu este o taxă pe persoane juridice, cum am mai auzit, este o taxă care va fi aplicată persoanelor fizice, persoane care câștigă foarte mult, care beneficiază de o mulțime de lucruri din partea statului și care înțelegem că funcționează în toată lumea, să plătească peste un anumit prag valoric o taxă în plus de solidaritate cu statul, care i-a oferit prilejul să câștige atâția bani", a afirmat Tudose.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News