Iohannis, după ce a fost contrazis de Franța: Informația MEA e CORECTĂ!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Agnès Longueville, responsabila biroului de presă al Ministerului Educației din Franța, susține că n-a avut loc niciun experiment în școlile din Franța. Președintele României a fost întrebat despre acest subiect marți seară.

„Ați dat ieri un exemplu din Franța, ați spus că s-a redeschis experimental o școală. Oficialii francezi vă contrazic și spun că ei nu au deschis”, a spus un reprezentant al presei marți seară.

Președintele a oferit următorul răspuns: „Informația este corectă. Cred că s-a dat cam multă atenție acestui exemplu. Este doar un exemplu. Fundamentarea pentru decizia noastră am spus-o ieri. (...) Nu m-am referit la situația de ieri din Franța. Am spus că există un exemplu care ne arată că situația din școli este complicată. Atât.

Însă, decizia de a nu deschide școlile din România nu s-a bazat pe acest exemplu, ci pe faptul că în școlile noastre distanțarea nu poate fi realizată în condiții de școală normală. Elevii merg de acasă la școală și pot duce boala acolo. Iar unii trăiesc și cu bunicii. Din aceste motive, și încă altele, am decis împreună să nu redeschidem școlile, decât pentru clasele terminale. Acești elevi din clasele terminale nu sunt obligați, au oportunitatea să meargă pentru a-și pregăti examenele.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel