Iohannis, despre noul protocol: Coaliția va funcționa mai bine
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Klaus Iohannis / Foto presidency.ro
Klaus Iohannis / Foto presidency.ro
Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut câteva precizări, miercuri, despre noul protocol.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat miercuri că „în orice coaliție e bine ca aceste reguli de colaborare să fie bine gândite și bine puse în practică.”

Eu sunt convins că de acum coaliția va funcționa mai bine.”, a adăugat Klaus Iohannis privind noul protocol.

Președintele României a mai adăugat apoi: „Campania de vaccinare a mers foarte bine până acum, dar am avut la dispoziție un dispoziție oarecum redus de doze. Asta nu a depins decât în mică parte de noi. Vreau să știți că Guvernul a avut grijă să primim doze suplimentare de vaccin. (...) Stăm foarte bine și în comparația europeană, dar este clar, campania de vaccinare trebuie să accelereze. Vom găsi noi căi de a veni în întâmpinarea cetățenilor. 

Întrebat dacă este de părere că demiterea lui Vlad Voiculescu a fost o decizie corectă, Klaus Iohannis a răspuns că „modificarea din Guvern care s-a făcut a fost corectă.”

Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă după vizita la centrul mobil de vaccinare din comuna Afumați, județul Ilfov. 

Cîțu: Completarea protocolului coaliției nu aduce nimic nou

„Rolul acestui protocol nu este de a îngreuna guvernarea, ci este acela de a face lucrurile să meargă mai uşor. Acesta este rolul acestui protocol. Sunt acolo mai multe puncte, poate trebuiau clarificate, să fie toată lumea mulţumită. Era nevoie de o clarificare”, a spus premierul Florin Cîţu, miercuri, la Senat.

Întrebat dacă protocolul semnat de liderii coaliţiei aduce ceva nou, premierul a răspuns astfel: „Din punctul meu de vedere, nu”.

„Prerogativele constituţionale ale premierului rămân aceleaşi”, a subliniat Florin Cîţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel