Iohannis, despre noul protocol: Coaliția va funcționa mai bine
Autor: Andrada Oana | Publicat pe: 21 apr 2021, 12:31
WhatsApp
Klaus Iohannis / Foto presidency.ro
Klaus Iohannis / Foto presidency.ro
Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut câteva precizări, miercuri, despre noul protocol.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat miercuri că „în orice coaliție e bine ca aceste reguli de colaborare să fie bine gândite și bine puse în practică.”

Eu sunt convins că de acum coaliția va funcționa mai bine.”, a adăugat Klaus Iohannis privind noul protocol.

Președintele României a mai adăugat apoi: „Campania de vaccinare a mers foarte bine până acum, dar am avut la dispoziție un dispoziție oarecum redus de doze. Asta nu a depins decât în mică parte de noi. Vreau să știți că Guvernul a avut grijă să primim doze suplimentare de vaccin. (...) Stăm foarte bine și în comparația europeană, dar este clar, campania de vaccinare trebuie să accelereze. Vom găsi noi căi de a veni în întâmpinarea cetățenilor. 

Întrebat dacă este de părere că demiterea lui Vlad Voiculescu a fost o decizie corectă, Klaus Iohannis a răspuns că „modificarea din Guvern care s-a făcut a fost corectă.”

Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă după vizita la centrul mobil de vaccinare din comuna Afumați, județul Ilfov. 

Cîțu: Completarea protocolului coaliției nu aduce nimic nou

„Rolul acestui protocol nu este de a îngreuna guvernarea, ci este acela de a face lucrurile să meargă mai uşor. Acesta este rolul acestui protocol. Sunt acolo mai multe puncte, poate trebuiau clarificate, să fie toată lumea mulţumită. Era nevoie de o clarificare”, a spus premierul Florin Cîţu, miercuri, la Senat.

Întrebat dacă protocolul semnat de liderii coaliţiei aduce ceva nou, premierul a răspuns astfel: „Din punctul meu de vedere, nu”.

„Prerogativele constituţionale ale premierului rămân aceleaşi”, a subliniat Florin Cîţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?