Iohannis, despre funcția de comisar european din partea României: Guvernul va face nominalizarea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Deaconescu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis a fost întrebat cum comentează noua configurație a Parlamentului European și ce post în cadrul conducerii Uniunii Europene ar trebui să vizeze țara noastră, având în vedere rezultatele obținute.

"În executivul european, fiecare stat are un membru care se numește Comisar European.

Acesta este stabilit de Guvern. Și atunci, să lăsăm Guvernul să ajungă în faza în care se nominalizează o persoană și, după aceea, sigur, o să și negocieze poziția pe care această persoană poate să o ocupe. Deci e un pic devreme pentru a discuta aceste spețe care, oricum, sunt ale Guvernului.

Cât despre Parlamentul European, s-a făcut multă vorbire despre felul în care sunt reprezentate familiile politice. În realitate, nu cred că putem să vorbim de o schimbare majoră. Sunt mici mișcări.

De exemplu, la Partidul Popular European, care este, în continuare, gruparea cea mai semnificativă, s-a mărit puțin numărul de parlamentari. La alții s-a micșorat puțin.

În esență, partidele numite de centru reprezintă, în continuare, grosul Parlamentului European. Dar, sigur, în funcție de specificul național, au apărut, de exemplu, în cazul Franței, modificări semnificative. 

Dar pentru Parlamentul European, în ansamblu, nu putem să vorbim de o schimbare radicală. Sunt schimbări, sigur, care vor influența felul în care se votează, care vor influența lobby-ul în Parlament, pentru anumite părți de legislație.

Dar sunt convins că Uniunea va merge înainte și Parlamentul European va fi un partener și o instituție care rămâne constructivă", a declarat Klaus Iohannis.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel