Iohannis, despre cazul Danileț: Sincer, o decizie destul de stranie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
 Foto: Facebook Klaus Iohannis
Foto: Facebook Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre decizia în cazul lui Cristi Danileț.

În contextul în care judecătorul Cristi Danileț a anunțat că CSM a decis excluderea sa din magistratură din cauza a două filmulețe publicate anul trecut pe TikTok, Klaus Iohannis a fost întrebat despre acest subiect, președintele făcând următoarele precizări:

„Sincer, mie mi se pare o decizie destul de stranie, dar nu pot să comentez deciziile care se iau în CSM, CSM-ul, care, conform Constituției, garantează independența justiției. Totuși, cred că se putea analiza mult mai în profunzime această chestiune. Oricum, nu este definitivă, există calea Înaltei Curți, care probabil va fi sesizată, așa am înțeles din media, și care va reanaliza această chestiune!”

VEZI ȘI: Predoiu, despre cazul Danileț: CSM a riscat cu această decizie

Președintele Klaus Iohannis: Vom discuta cum putem obține și cum va fi achiziționat noul vaccin

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, tot joi, că va discuta cu liderii europeni despre noua variantă a virusului SARS CoV-2.  

„Este evident că există o îngrijorare larg răspândită în legătură cu noua variantă numită Omicron. Vom discuta cum putem obține un vaccin nou pentru a combate noua variantă.. cum obținem noul vaccin și cum va fi achiziționat”, a explicat președintele Klaus Iohannis.

De asemenea, președintele Iohannis a spus că le va solicita partenerilor europeni să nu impună restricții drastice în ceea ce privește traficul de mărfuri și economia europeană.

„Voi atrage atenția să nu se exagereze cu măsurile de restricționare”, a precizat Iohannis.

Iohannis: S-a spus și se respectă, nu vor fi majorate taxe și impozite și nu vor fi introduse altele

Președintele Klaus Iohannis a mai spus joi că suprataxarea nu i se pare necesară, utilă și corectă.

„Deocamdată, este bine să facem diferența între măsurile care chiar se adoptă, se pun în practică, și discuțiile politice. Trebuie să vedem situația așa cum este, avem o coaliție formată din social-democrați și liberali, fiecare încearcă să își promoveze politicile bazate pe o anumită doctrină, dar asta nu înseamnă că Guvernul le pune în practică amestecate. Deocamdată, am spus, s-a spus și se respectă că nu vor fi majorate taxe și impozite și nu vor fi introduse altele noi”, a subliniat președintele.

Amintim că președintele României participă joi la summitul UE de la Bruxelles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel