Data publicării:

Iohannis, declarații. Chirieac: Asta ar însemna să îşi asume responsabilitatea

Autor: Ema Apostu | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis
Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis
Klaus Iohannis va susține, în această seară, la ora 18:00, o declarație de presă. Ce spune analistul politic Bogdan Chirieac despre subiectele pe care ar putea să le abordeze președintele.

"Poate ne va spune ce a făcut la importanta reuniune de la Glasgow, la care domnia sa a participa, sau poate ne va povesti şi despre alte călătorii, că a fost în vreo şapte destinații de la 1 septembrie de când a început criză politică, toate foarte importante fiindcă, desigur, nu?, România trebuie să aibă prezență externă în continuare, indiferent de situaţia din ţară", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea Decisiv, prezentată de Cătălina Porumbel la Antena 3.

Cât despre posibilitatea ca preşedintele să facă declaraţii referitoare la subiectele interne fierbinţi, analistul politic a mai spus: "Asta ar însemna ca domnul Iohannis să îşi asume responsabilitatea, că dânsul a învins pandemia în iunie. Criza această politică îl are şi pe dânsul drept autor fiindcă a împins Constituţia în limitele sale, când nu a dat PSD-ului mandat, în decembrie anul trecut, de formare a Guvernului... Sunt foarte multe lucruri aici... Când l-a desemnat pe domnul Cioloș premier şi nu a cerut PNL să voteze acel Guvern, când l-a desemnat pe domnul Ciucă cu un mandat inflexibil, cum se spune, şi nu a putut să formeze Guvernul şi acum susţine premierul. Păi, PSD nu are cum să accepte aşa ceva, în opinia mea. Poate acceptă".

Iohannis nu s-a întâlnit aseară cu liderii PNL

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan spune că liderii partidului nu s-au întâlnit aseară cu președintele Klaus Iohannis:

„Nu a fost o întâlnire, de unde până unde a apărut chestiunea asta? Eu nu am fost, Flutur nu a fost, Bode nu a fost, Dumitrescu nu a fost, Cîțu, dacă a vorbit la telefon e altceva, dar nu a fost o întâlnire. Aseară, când am plecat de aici, am avut o convorbire cu Manfred Weber și cu alți lideri europeni pe subiectul alegerilor președintelui Parlamentului European, după asta am avut materialele legate de drepturile de vânzare a terenurilor în statele europene, am cerut materiale pentru a vedea care e legislația în toate statele europene, iar după aceea m-am uitat cu fiul meu la meci. Nu a fost o întâlnire aseară cu președintele Iohannis. De unde a ieșit asta?“, a precizat europarlamentarul Rareș Bogdan.

În această dimineață au apărut informații potrivit cărora, în cursul nopții, între președintele Klaus Iohannis și PNL ar fi avut loc o întâlnire. Singura condiție pusă de Klaus Iohannis ar fi ca funcția de premier să rămână la PNL, conform Antena 3.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel