Iohannis, declarație controversată despre partidele extremiste. Niels Schnecker, întrebare-cheie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Niels Schnecker
Niels Schnecker
Klaus Iohannis, s-a întâlnit marți, 13 decembrie, cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti. În acest cadru, președintele a făcut o declarație controversată care a stârnit o întrebare din partea lui Niels Schnecker.

La discuția cu ambasadorii, Klaus Iohannis a evidenţiat că România are, în prezent, o democraţie consolidată, ceea ce se confirmă şi prin faptul că din viitorul legislativ nu vor face parte partide politice naţionaliste, eurosceptice sau extremiste.

Contactat de DC News, Niels Schnecker a spus că declarația lui Klaus Iohannis duce la o întrebare foarte importantă: "Președintele oferă lecții de democrație ambasadorilor țărilor Uniunii Europene la București?".

"În declarația președintelui Klaus Iohannis se spune că o dovadă a democrației în România este faptul că nu au intrat partidele extremiste în Parlament. Întrebarea mea este dacă în Austria, Germania, Franța, Belgia, Olanda și Marea Britanie - acolo unde au intrat partidele extremiste în Parlament, vorbim despre o lipsă de democrație? Oare președintele oferă lecții de democrație ambsadorilor țărilor Uniunii Europene la București?", a spus Niels Schnecker în exclusivitate pentru DC News.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel