Iohannis, decizie oficială: Vă confirm în premieră
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi, la Mărăşti, că pe 6 august va participa şi la manifestările care vor avea loc la Mărăşeşti cu ocazia a 100 de ani de la bătălia care a avut loc în acest loc în Primul Război Mondial. 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi, la Mărăşti, că pe 6 august va participa şi la manifestările care vor avea loc la Mărăşeşti cu ocazia a 100 de ani de la bătălia care a avut loc în acest loc în Primul Război Mondial, scrie Agerpres.

"Vă confirm în premieră că voi fi prezent la manifestările de la Mărăşeşti", a spus Iohannis. 

Preşedintele Iohannis a participat, marţi după-amiază, la ceremonia militară organizată la împlinirea a 100 de ani de la bătălia de la Mărăşti. 

Bătălia de la Mărăşti a fost prima mare victorie pentru Armata Română în vara anului 1917, plătită cu preţul a 1.469 de morţi şi 3.052 de răniţi. Ofensiva de acum un secol a început în dimineaţa zilei de 11 iulie 1917, la ora 3,50, şi s-a încheiat pe data de 19 iulie, Armata a 2-a română fiind condusă de generalul Alexandru Averescu. 

Totuși, la data de 11 iulie când la Mărăști era sărbătorit centenarul începerii ofensivei, nimeni de la Administrația Prezidențială și de la Guvern nu a fost prezent. Mai mult, nimeni din partea statului nu a trimis vreo coroană de flori, la eveniment participând doar Casa Regală prin Principesa Margareta și Principele Radu, dar și ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

Citește AICI mai multe despre absența Guvernului și a Administrației Prezidențiale de la Mărăști pe 11 iulie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel