Iohannis, de acord cu Tăriceanu în PNL, Antonescu nu. Tu cum votezi?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, joi, că s-a reînscris în Partidul Național Liberal, pe care îl părăsise cu aproape trei luni în urmă, pe 26 februarie. Anunțul fostului premier i-a prins pe poziții diferite pe Crin Antonescu și Klaus Iohannis, care au făcut declarații contradictorii cu privire la acest subiect.

Vezi și: Călin Popescu Tăriceanu s-a reînscris în PNL

Călin Popescu Tăriceanu a fost premier al României între 28 decembrie 2004 și 22 decembrie 2008 și președinte al PNL în perioada 2005-2009. La două săptămâni după ce a plecat din PNL, Călin Popescu Tăriceanu l-a succedat pe liderul liberal, Crin Antonescu, în funcția de președinte al Senatului. Antonescu a demisionat din fruntea Camerei Superioare a Parlamentului, după ruperea USL, iar Tăriceanu a fost susținut de Alianța PSD-UNPR-PC pentru a fi numit președinte al Senatului.

Iohannis și Antonescu se contrazic

În data de 15 mai, prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, opina că Tăriceanu va reveni în partid, iar el nu ar avea "nicio problemă" să voteze pentru o eventuală reîntoarcere a acestuia. Într-un interviu acordat pentru DC News cu o zi înainte de anunțul lui Tăriceanu, Crin Antonescu a exclus orice șansă ca fostul premier să fie reprimit în rândul liberalilor.

Citește și: Antonescu, despre ”Tăriceanu, primit în partid de Iohannis”

Joi, la aflarea veștii, liberalii - în special prin purtătorul de cuvânt Cristina Pocora și președintele Crin Antonescu - au reacționat și au anunțat că fostul premier nu ar trebui reprimit în Partidul Național Liberal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel