Iohannis, Ciucă și Ciolacu vor participa, astăzi, la evenimentul ”Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă”
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Un eveniment de mediu îi va aduce la aceeași masă pe cei mai importanți oameni politici ai României.

Președintele României, Klaus Iohannis, președintele Senatului, Nicolae Ciucă și premierul Marcel Ciolacu vor participa marți, începând cu ora 12:00, la evenimentul ”Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă”, organizat de Administrația Prezidențială la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Mondiale a ONG-urilor, anunță Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei menționate, organizațiile neguvernamentale s-au implicat în mod activ în ultimii ani în creșterea rezilienței României în fața unor provocări multiple sociale, economice, sanitare sau de mediu.

Evenimentul, la care va fi prezent și ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, oferă oportunitatea ONG-urilor să prezinte în special proiecte de mediu și încurajează sectorul guvernamental și mediul academic să preia bunele practici dezvoltate și promovate de societatea civilă în acest domeniu.

”Intervențiile la nivel înalt vor fi urmate de două sesiuni de prezentare a unor proiecte și bune practici privind educația pentru mediu și implicarea comunităților în tranziția verde.

La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale care au adus o contribuție esențială în ultimii ani la protecția mediului și limitarea schimbărilor climatice în România. Proiectele pilot prezentate în domeniile educației ecologice, biodiversității, economiei circulare și tranziției energetice au potențial de a fi replicate pentru un impact pozitiv extins”, mai menționează Administrația Prezidențială.

Citește și: Alegerile prezidențiale ar putea avea loc în septembrie. Amendamentul unui parlamentar PSD a trecut de Senat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel