Iohannis: Ce va face România dacă UE îi va impune cote de refugiați
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis a explicat, joi, după ședința CSAT, cum va acționa România în cazul în care UE o va obliga să primească mai mulți refugiați decât locurile pe care le are disponibile. Șeful statului a dezvăluit că membrii CSAT au vehiculat ideea de a folosi fonduri europene pentru extinderea facilităților de primire a imigranților și pentru construirea de noi centre de primire.

Citește și: Viktor Orban, declarație surprinzătoare despre cotele obligatorii de imigranți

"Este posibil ca printr-o procedură care va fi aplicată săptămâna viitoare UE să ne oblige să primim mai mulți refugiați decât am oferi noi locuri. Este un scenariu pe care nu ni-l dorim, care nu cred că ajută la rezolvarea problemei refugiaților, dar care cel puțin teoretic este posibil și atunci am discutat ce se poate întâmpla și în acest context. Dacă se întâmplă, atunci este clar că trebuie să întreprindem ceva. S-a vehiculat ideea, dar nu s-a luat o decizie, care probabil ar putea aduce la o soluție, de a folosi fonduri europene pentru extinderea facilităților de primire a refugiaților sau in extremis de a folosi fonduri europene pentru construirea altor centre de primire pentru refugiați", a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării. 

El a arătat că informările cu privire la imigranți în cadrul CSAT au fost foarte bune și a precizat că la Consiliul JAI de săptămâna viitoare România va pleda împotriva cotelor obligatorii de imigranți. 

"S-a discutat despre modul în care România se va prezenta la Consiliul JAI de săptămâna viitoare. S-a explicat membrilor CSAT care este poziția României. În speță, ministrul de Interne va avea un mandat foarte asemănător ca cel de la ultima ședință a Consiliului JAI: România este solidară cu celelalte state membre din UE, dar nu putem să considerăm cotele obligatorii o soluție la problema migrației. Cu acest mandat se va merge la Consiliul JAI", a mai spus Klaus Iohannis.

Vezi și: Klaus Iohannis, reacție categorică după ce Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel