Urmărește emisiunea live
Iohannis: ”Masca trebuie purtată tot timpul”. Ministrul Bode zice altceva
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Administrația Prezidențială
Sursă foto: Administrația Prezidențială
Klaus Iohannis a făcut declarații despre purtarea măștii de protecție.

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat despre purtarea măștii de protecție pe stradă:

„Eu zic că masca trebuie purtată tot timpul până când se vaccinează  destui și până scăpăm de această pandemie. Este o măsură de precauție simplă, ușor de folosit și eficientă”, a precizat președintele Klaus Iohannis.

Lucian Bode, declarație în contradictoriu

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a dat detalii, joi, la Antena 3, despre obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise, în localitățile cu rata de infectare de peste 6 la mie, precizând că cei care merg singuri pe stradă nu sunt obligați să poarte masca de protecție.

Cei care merg singuri pe stradă nu sunt obligați să poarte masca de protecție, anunță Lucian Bode. Toate regulile, însă, vor trebui respectate și de către copii.

"Am luat o serie măsuri pentru a proteja viață cetățenilor în actualul context pandemic, cel mai complicat de la începutul pandemiei. Ne apropiem de un bilanț catastrofal, peste 500 morți ultimele 2 zile.

Am decis să achiziționăm de urgență medicamente pentru bonavii COVID. Am cerut să beneficiem de concentratoare oxigen." a precizat Bode.

Când se poartă masca pe stradă

"Reglementarea oficiaal spune foarte clar: e obligatoriu să porți masca în toate spațiile deschise unde incidența depășește 6 la mia locuitori. E oboigatoriu în toate spațiile deschise. Am spus că se exceptează prin acest ordin persoanele care desfășoară activități individuale sau cu membrii familiei, sportive, recreative și am spus că dăm posibilitatea comitetelor județene pentru situații de urgență să vină cu alte excepții dacă DSP avizează.

Cred că ordinul comun e extrem de clar. Dacă au nevoie de alte explicații le dăm și la București unde incidența este peste 6 la mie. Vorbim de activități individuale, nu unde sunt și alți oameni. Dacă circuli singur e normal să nu porți masca, dacă sunt și alții e obligatoriu să porți. Dacă faci activități sportive individuale nu porți, dacă sunt și alții, e obligatoriu.", a explicat ministrul de Interne.

Pot manca covrig fara masca?

"Categoric da, dacă eșți singur și nu sunt alți oameni în jur. Polițistul nu-ti poate da amendă dacă ești singur pe stradă și nu porți masca. Dacă ești în zona aglomerată poate sancționa pe cei care nu respectă.

Acest ordin nu face referire la vârstă persoanelor. Vorbim despre activități. Le-am definit individuale, sportive, indiferent că sunt copii, maturi.", a mai spus Lucian Bode, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel