Iohannis a susținut importanța educației de calitate, la Summitul de la Porto
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Administraţia Prezidenţială
Administraţia Prezidenţială
Președintele Klaus Iohannis a subliniat, la Summitul de la Porto, importanța unei educații de calitate, atât pentru persoanele tinere, cât și pentru persoanele adulte, deja active.

În cadrul atelierului tematic „Competențe și Inovare”, organizat la Summitul de la Porto, președintele României, Klaus Iohannis a subliniat importanța unei educații de calitate, atât pentru persoanele tinere, cât și pentru persoanele adulte, deja active, evidențiind rolul acesteia în susținerea unei mai bune integrări pe piața muncii, precum și pentru dezvoltarea societății în ansamblu.

Iohannis a făcut referire la importanța unei corelări mai puternice a sistemului educațional cu nevoile pieței muncii, evocând necesitatea unor abordări flexibile care să faciliteze dobândirea de competențe și adaptarea la evoluțiile pieței muncii.

În acest context, președintele Iohannis a prezentat principalele coordonate ale proiectului „România Educată”, inițiativă strategică lansată la nivel național pentru reformarea și modernizarea sistemului educațional, și a evidențiat implicarea în acest proiect a unei game largi de actori instituționali și privați: școli, universități, asociații ale părinților, asociații ale studenților, sindicate și companii.

El a subliniat deopotrivă necesitatea asigurării unei complementarități între eforturile la nivel național și cele în plan european, în contextul în care educația trebuie văzută și în conexiune cu mobilitatea, inclusiv a forței de muncă, și funcționarea Pieței Unice.

În privința sistemului național, Klaus Iohannis a evidențiat obiectivul României pentru o educație de calitate și o mai bună integrare a cetățenilor pe piața muncii.

Astfel, președintele României a militat pentru mai multă flexibilitate între statele membre și o abordare comună, care să ofere tuturor persoanelor oportunitatea de a studia și de a munci acolo unde își doresc. Iohannis a mai arătat că îmbunătățirea competitivității UE în ansamblu este strâns legată de creșterea calității educației la nivel european.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel