Iohannis a revocat-o pe Kovesi. Bolcaș, scenariu: Acesta este scopul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis a luat decizia de a o revoca pe Laura Codruța Kovesi de la conducere DNA. Avocatul Lucian Bolcaș a comentat această decizie. 

Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Această decizie înseamnă ”că deocamdată România mai este o țară constituțională”, spune avocatul Lucian Bolcaș. 

”Nerespectarea de către președintele țării, o nerespectare flagrantă a unei dispoziții a CCR, deci a Constituției însăși, ar fi însemnat că s-ar fi destructurat toată construcția statală a României. A trebuit să se facă acest efort” a spus avocatul. 

Scopul și limita

Lucian Bolcaș a mai explicat: ”N-a hotărât Iohannis, au hotărât cei care l-au nimit, n-a avut încotro. Dacă Laura Codruța Kovesi voia să fie alături de Iohannis și-ar fi dat demisia și s-ar fi mulțumit cu un post de ambasador în Bangladesh, dar aici a intervenit o anume concurență nu în a face bine poporului român, ci de a sluji mai bine pe stăpânii din străinătate, acesta este scopul și limita. Deocamdată, a trebuit păstrată această aparență de constituționalitate”. 

”Spirit malefic”

”Purtătorul de cuvânt al dlui Iohannis a spus un lucru extraordinar de frumos: Constituția trebuie aplicată nu numai de președinte, ci de către toți factorii de decizie, pentru că simpla semnare a decretului nu este suficientă, e esențială, dar nu suficientă dacă toți ceilalți factori de decizie nu înlătură acest spirit pe care-mi permit să-l numesc malefic, în raport de câți oameni au fost vătămați și chiar scoși din viață” a mai explicat Lucian Bolcaș. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel