Iohannis a promulgat legea prin care Monitorul Oficial e disponibil în format electronic ”în mod gratuit, liber și permanent”
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Monitor oficial
Monitor oficial
Monitorul Oficial în format electronic - Partea I și a II-a - va fi disponibil în mod gratuit, liber, permanent și accesibil tuturor utilizatorilor în aceeași zi cu publicarea, inclusiv pentru căutare, salvare, distribuire și imprimare. Președintele Klaus Iohannis a promulgat în acest sens legea care prevede aceste modificări.

Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea art. 18 din Legea pentru organizarea Monitorului Oficial al României, în sensul instituirii gratuităţii accesului la formatul electronic al Monitorului Oficial al României, Partea I şi Partea a II-a.

Monitorul Oficial este editat atât în format tipărit, cât și în format electronic. Formatul tipărit va fi pus în continuare, contra cost, la dispoziția utilizatorilor.

„Formatul electronic al Monitorului Oficial al României, Partea I şi a II-a, este disponibil în mod gratuit şi liber, permanent. Formatul electronic gratuit şi liber este de tip document portabil, fără filigran sau inscripţii suplimentare formatului tipărit; acesta devine accesibil tuturor utilizatorilor în aceeaşi zi cu publicarea, inclusiv pentru căutare, salvare, distribuire şi imprimare”, se arată în textul legii promulgate de Iohannis.

 

 

VEZI ȘI: Klaus Iohannis, ce decrete a mai promulgat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel