Iohannis a semnat demisia lui Florin Roman. Virgil Popescu, interimar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Klaus Iohannis
Sursă foto: Facebook Klaus Iohannis
Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Florin Roman.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Florin Roman.

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 17 decembrie 2021, următoarele decrete:

Decret prin care se ia act de demisia domnului Florin-Claudiu Roman, ministrul cercetării, inovării și digitalizării, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului;

Decret de desemnare a domnului Virgil-Daniel Popescu, ministrul energiei, ca ministru al cercetării, inovării și digitalizării, interimar.

Amintim că ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman, a demisionat, miercuri, în urma acuzațiilor de plagiat. Florin Roman a făcut anunțul privind demisia pe Facebook.

„Am înaintat demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului. Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem în instanță. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict. În rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” în regim de monopol la digitalizare, vă spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijențe din CV. Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!”, scrisese Florin Roman pe contul de Facebook.

CITEȘTE ȘI: Iohannis a comentat scandalul în care a fost implicată senatoarea Șoșoacă: Regretabil, inimaginabil

În altă ordine de idei, amintim că președintele României, Klaus Iohannis, a comentat scandalul în care a fost implicată senatoarea Diana Șoșoacă.  

„Este un incident absolut regretabil, trebuie să fim foarte clari, sechestrarea de persoane se sancționează conform legii și în România. Totuși, nu vreau să mă antepronunț”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Președintele a mai spus că a solicitat autorităților competente să facă o verificare la sânge.

„Este posibil să fi fost greșeli în abordare, dar nu pot eu să mă exprim asupra acestor chestiuni. Cert este că solicit această verificare la sânge pentru a nu avea încă o dată un astfel de incident, care este absolut regretabil și, ca să fiu sincer, până acum ar fi fost inimaginabil”, a mai precizat Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel