Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări, pentru a desemna un nou premier
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Presidency
Foto: Presidency
Klaus Iohannis a convocat partidele parlamentare pentru consultări privind desemnarea noului premier.

Marți, 13 iunie 2023, la Palatul Cotroceni vor avea loc consultări cu partidele și formațiunile politice parlamentare după cum urmează.

Ora 12:00

– Partidul Național Liberal (PNL)

– Partidul Social Democrat (PSD)

– Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale

Ora 12:30 – Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR)

Ora 13:00 – Uniunea Salvați România (USR)

Ora 13:30 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)

CITEȘTE ȘI      -       Chirieac: Nu știu dacă, de ziua sa de naștere, Iohannis va numi un prim-ministru de la PSD. Se duce în istorie cu eticheta asta!

Nicolae Ciucă a demisionat din funcția de premier

Nicolae Ciucă și-a anunțat ieri, 12 iunie, de la Palatul Victoria, demisia din funcția de prim-ministru al României.

"În urmă cu aproximativ două săptămâni, împreună cu ceilalţi lideri de coaliţie am ieşit în declaraţie comună şi ne-am asumat cu toţii că rotativa nu se produce pe 25 mai, aşa cum era asumat, ci ne continuăm responsabilitatea astfel încât să închidem conflictul de muncă din Educaţie. Pe baza dialogului şi a tot ceea ce a putut să însemne o foarte bună coordonare la nivelul coaliţiei, la nivelul Guvernului, cu ministerele de linie şi cu reprezentanţii sindicatelor din Educaţie, am reuşit să convenim asupra unei forme de act normativ, astfel încât doleanţele dascălilor să poată să fie acoperite şi în felul acesta să redăm încrederea şi respectul faţă de profesorii, faţă de educatorii, faţă de învăţătorii din sistemul de învăţământ românesc.

Ca atare, considerat fiind că acest conflict a fost încheiat şi aşa cum mi-am asumat şi ne-am asumat la nivelul coaliţiei, astăzi a venit momentul în care îmi închei activitatea de prim-ministru al Guvernului României. În felul acesta, în cadrul discuţiilor pe care le-am avut la nivelul coaliţiei odată ce am să merg să îmi depun mandatul la preşedintele României, la nivelul coaliţiei încep procedurile pentru efectuarea rocadei", a declarat Nicolae Ciucă, luni, la Palatul Victoria.

CITEȘTE ȘI      -      Ciolacu, primele declaraţii după ce Ciucă şi-a anunţat demisia: Lăsaţi-ne să ne facem treaba! Vreau să mă bat pentru miniştri performanţi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel